Töltött tök és patisszon sütőben sütve
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
170g spárgatök23 kcal
-
540g patisszon53 kcal
-
125g sertéscomb228 kcal
-
50g rizs179 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
25g trappista sajt88 kcal
-
75g tejföl149 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
788
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
680g spárgatök92 kcal
-
2160g patisszon214 kcal
-
500g sertéscomb910 kcal
-
200g rizs716 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
400g víz0 kcal
Összesen
3154
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
14.8g spárgatök2 kcal
-
46.9g patisszon5 kcal
-
10.9g sertéscomb20 kcal
-
4.3g rizs16 kcal
-
3.7g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
2.2g trappista sajt8 kcal
-
6.5g tejföl13 kcal
-
1.2g tojás2 kcal
-
0.4g citromlé0 kcal
-
8.7g víz0 kcal
Összesen
70
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.1 g
Zsír
-
Összesen 41.2 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 199 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1482.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 356 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 149 mg
-
Foszfor 646 mg
-
Nátrium 277 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.3 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 700.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 240 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 251 micro
-
Kolin: 174 mg
-
Retinol - A vitamin: 195 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 521 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7271 micro
Összesen
788
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 172.4 g
Zsír
-
Összesen 164.9 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 795 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5929.4 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 173 mg
-
Kálcium 1422 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 596 mg
-
Foszfor 2582 mg
-
Nátrium 1107 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 253.3 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 2801.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 959 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 329 mg
-
D vitamin: 151 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1002 micro
-
Kolin: 695 mg
-
Retinol - A vitamin: 778 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2085 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29084 micro
Összesen
3154
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 128.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 632 micro
Összesen
70
kcal
Hozzávalók
-
2 kis db spárgatök
-
50 dkg sertéscomb
-
20 dkg rizs
-
1 nagy db vöröshagyma
-
2 ek olívaolaj
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
10 dkg trappista sajt
-
30 dkg tejföl
-
1 db tojás
-
1 fél citromból nyert citromlé
Elkészítés
- A tököket és a patisszonokat megpucoljuk. A tököket hosszára kettévágjuk, a patisszonok alját vékonyan levágjuk, és kikaparjuk a magjaikat.
- A fél citrom levével kívül-belül megcsepegtetjük, majd leöntjük róluk.
- A húst ledaráljuk, a rizst 1 ek-nyi olajos enyhén sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt a rizs, leszűrjük,hideg vízzel leöblítjük. A darált húshoz adjuk.
- 1 ek olajon megdinszteljük a megtisztított, felaprított vöröshagymát. Ezt is a húshoz adjuk. Beleütünk egy tojást, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majorannával. Alaposan összedolgozzuk.
- Beletöltjük a kivájt tökökbe, patisszonokba, vizet öntünk alá, alufóliával lefedjük. 210 fokra állított sütőbe toljuk, és kb.40 percig sütjük.
- A sajtot lereszeljük, és összekeverjük a tejföllel.
- Ha letelt a 40 perc, levesszük róla az alufóliát, és kb.10 percig pirítjuk.Ha esetleg a víz elfőtt volna,akkor egy kevéssel pótoljuk.
- Ezután kihúzzuk a tepsinket a sütőből, és mindegyik töknekés patisszonnak a tetejére teszünk a tejfölös sajtból. Visszatoljuk a sütőbe, és kb.10-15 perc alatt pirosra sütjük.
- Én főztem hozzá krumplités zellerzöld mártást. Így tálaltam melegen.
- Sütés hőfoka: 210 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x37
- Sütés ideje: 65 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 24506
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gonoszka1
428 recept
A hétvégén ezt készítettem ebédre, mert kaptam egy ismerősünktől spárgatököket, patisszonokat és zellerzöldet. Nemrégen készítettem Töltött tök másképpen-t (egy hete), így most gondoltam ezen a módon készítem el ezeket a zöldségeket, hogy ne mindig ugyanaz legyen (pedig nagyon szeretem). Nagyon finom nyári étel, és a zellerzöld mártás remekül illik hozzá, de kaporszósszal vagy hidegen készített kapros joghurt mártással is tálalhatjuk.