r
Nosalty Logó

Töltött tök (hús nélkül)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Töltött tök (hús nélkül)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1080 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4321 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3040.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    853 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    723 mg
  • Nátrium
    1194 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    553 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1479 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    1032 micro
Összesen 1080 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195.3 g

Zsír

  • Összesen
    219.2 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    1028 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12160.8 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    3411 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    732 mg
  • Foszfor
    2893 mg
  • Nátrium
    4777 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    402.5 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    2212 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1641 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    272 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1047 micro
  • Kolin:
    883 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1092 micro
  • α-karotin
    1212 micro
  • β-karotin
    5915 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    30876 micro
  • Lut-zea
    4129 micro
Összesen 4321 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    822 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Meghámozzuk a tököt, hosszában kettévágjuk, kimagozzuk.
  2. Forró sós vízbe dobjuk a fél tököket, 10 percig főzzük (blansírozzuk), lyukas kanállal kiemeljük, hagyjuk kihűlni.
  3. A kenyeret szeletekre vágva a tejbe áztatjuk.
  4. A kockára vágott hagymát üvegesre pároljuk.
  5. A kihűlt tökhajókat tepsibe helyezzük és töltjük.
  6. Töltelék készítése:
  7. A kenyérszeleteket kinyomjuk, hozzáadjuk a hagymát, a kakukkfüvet, a tojást és a durvára vágott diót.
  8. A tölteléket elegyengetjük és sajtszeletekkel borítjuk.
  9. Negyedekre vágott paradicsomot rakunk a tökcsónakok köré, sózzuk, olajjal locsoljuk és nem túl erős lángon pirosra sütjük a tepsi tartalmát .
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 44703
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 11.

Ajánló

Régebben - mikor még nem volt saját piacom - szeletelt, nehéz kenyérből készítettem (Vollkorrnbrot), ill. annak a sokmagos változatából. Most Láng Edit paradicsomos kenyeréből, dióval és persze kecskesajttal (gomolya Kalmáréktól). Itt most arról értekeznék egy kicsit, hogy az ételreceptek nincsenek "az égbe írva", a kulináris élvezetek terén éppen úgy hozzáadhatjuk saját ötleteinket, kreativitásunkat, mint a szerelem terén. A lényeg: a harmónia - itt is, ott is. Ennek az ételnek például a fekete kenyér, a kakukkfű, a tök és a paradicsom összhangja a lényege. A magot (diót vagy mást) csak azért adom hozzá, hogy legyen valami rágnivaló. Néha nem teszek rá sajtot, hanem paradicsomkarikákkal fedem a tölteléket. Teljesen vegetáriusként is készíthető, ha tej helyett vízben áztatunk, a tojás helyett alternatív kötőanyagot használunk. A bor, amit iszogatok éppen a vacsorám mellé, szintén a Láng Edittől való: bio olaszrizling. Hideg- vagy meleg előételnek is kitűnő.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött tök (hús nélkül)
Harmathy Ildikó 313 recept

Nem tudom már, honnan van ennek az ételnek a receptje, gondolom egyszercsak összeállt a sok próbálkozásból, mint a legtöbb receptem. Imádom! Hidegen is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...