Töltött-sült alma 2. (diós)
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
377
kcal
- 3% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
1508
kcal
- 3% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
71.6g alma34 kcal
-
9g dió59 kcal
-
4.5g mazsola13 kcal
-
5.4g sárgabaracklekvár15 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.7g citromlé0 kcal
-
7.2g tojásfehérje4 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
1.3g vaj9 kcal
Összesen
136
kcal
- 3% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 19.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 283.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.1 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 181.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
377
kcal
- 3% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.8 g
Zsír
-
Összesen 78.1 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1132.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 194 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 224 mg
-
Foszfor 502 mg
-
Nátrium 176 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 200.3 g
-
Cukor 145 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 725.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 134 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 229 micro
-
β-crypt 80 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 219 micro
Összesen
1508
kcal
- 3% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 101.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 65 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
136
kcal
Hozzávalók
-
4 db alma
-
5 dkg mazsola
-
3 ek sárgabaracklekvár
-
fahéj ízlés szerint
-
1 ek citromlé
-
2 db tojásfehérje
-
1 teáskanál cukor
Elkészítés
- Az almákat meghámozzuk, a belsejüket kikaparjuk és citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljanak meg.
- Egy tálkában összekeverjük a diót és a mazsolát.Megszórjuk fahéjjal, végül rákanalazunk 2-3 evőkanál baracklekvárt,hogy jól összeálljon a massza.
- A diós-mazsolás-lekváros keveréket beletöltjük az almákba és kivajazotttűzálló edénybesorakoztatjuk.
- Előmelegített sütőben 180 fokon 30-40 percig sütjük.
- A kalaphoz a tojásfehérjet egy kis cukorral kemény habbá verjük és az utolsó sütési percekben egy kanál segítségével az almák tetejére halmozzuk, majd rákapcsoljuk a felső lángot, hogy szépen megpiruljanak.
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 76
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 19000
- Feltöltés dátuma: 2009. november 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A sült alma nagyon jó melengető édesseg, igazi finomság a téli napokra.