r
Nosalty Logó

Töltött sertéstarja

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gizi
Töltött sertéstarja
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Töltelék

Töltött hús

Összesen 960 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Töltelék

Töltött hús

Összesen 5759 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Töltelék

Töltött hús

Összesen 177 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.3 g

Zsír

  • Összesen
    65.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    467 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2080.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    878 mg
  • Nátrium
    812 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    374.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1299 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    145 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1265 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    408 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    15 micro
  • Lut-zea
    601 micro
Összesen 960 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    433.7 g

Zsír

  • Összesen
    393.8 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    167 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    2805 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12483 g
  • Cink
    74 mg
  • Szelén
    780 mg
  • Kálcium
    845 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    581 mg
  • Foszfor
    5267 mg
  • Nátrium
    4873 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    2245.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7794 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    56 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    868 micro
  • K vitamin:
    750 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    122 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1610 micro
  • Kolin:
    2591 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7588 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    2446 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    88 micro
  • Lut-zea
    3604 micro
Összesen 5759 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

Töltelék

Töltött hús

Elkészítés

Töltelék

  1. A töltelék elkészítésével kezdjük, mert annak ki kell hűlni mielőtt megtöltenénk vele a húst. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A gombát tisztítsuk meg, törjük ki a tönköt, majd vágjuk fel kisebb, vékony csíkokra. A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra. A csirkemájat vágjuk fel kisebb darabokra. A szikkadt zsemlét áztassuk be vízbe, majd alaposan nyomkodjuk ki.
  2. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, majd pároljuk üvegesre. Amikor már üvegesre párolódott, adjuk hozzá a gombát, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a majoránnával, majd addig pároljuk, míg elpárolog a leve.
  3. Ezután adjuk hozzá a feldarabolt csirkemájat, szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel, és kevergetve süssük egy-két percig. Ezután csipkedjük hozzá az előzőleg vízbe áztatott, és alaposan kinyomkodott zsemlét, keverjük alaposan össze, majd egyesével üssük bele a tojásokat, szintén alaposan keverjük össze, és süssük egy-két percig, hogy a töltelék összeálljon. (közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána)
  4. Amikor a töltelék elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt megtöltenénk vele a húst.

Töltött hús

  1. Az egyben megvásárolt sertéstarját egy éles késsel vágjuk, nyissuk szét úgy, hogy egy szép, nagyobb darab húst kapjunk. (közben arra figyeljünk, nehogy vékony legyen a hús, és kiszakadjon, mert akkor kifolyik sütés közben a töltelék)
  2. Ezután a hús mindkét oldalát sózzuk, majd a kiterített húsra kenjük rá a tölteléket. Ezután tekerjük fel, majd hústűvel zárjuk le, hogy sütés közben ne nyíljon szét, és ne folyjon ki a töltelék. (ízlés szerint pl. spárgával is átköthetjük a megtöltött húst)
  3. Egy nagyobb tepsit kenjünk ki vékonyan zsírral, öntsük bele a vizet, helyezzük bele a megtöltött húst, szórjuk meg az ételízesítővel és a fűszerekkel, majd fedjük le a tepsit alufóliával. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten, kb. két óra alatt pároljuk puhára a húst.
  4. Ezután vegyük le a fóliát, öntsük le a párolóvizet, majd kanalazzuk a hús mellé a sertészsírt, tegyük vissza a sütőbe, és süssük szép pirosra(sütés közben többször locsoljuk meg a zsírral). Amikor a hús szép pirosra sült, egy kanállal merjük ki a tepsiből a zsírt, és a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni a húst. (Én előző nap megsütöttem, majd másnap szépen feltudtam szeletelni)
  5. Tálaláskor a felszeletelt töltött húst ízlés szerint kínálhatjuk pl. franciasalátával, krumplisalátával, vagy éppen ízlés szerinti körettel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 140 perc
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 7267
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Töltelék

Töltött hús

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...