r
Nosalty Logó

Töltött sárga és zöld cukkini

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Brigi
Töltött sárga és zöld cukkini
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 605 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3029 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1540.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    419 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    608 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    498.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    612 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    1492 micro
  • β-karotin
    3849 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4444 micro
Összesen 605 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    190.6 g

Zsír

  • Összesen
    194.4 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    797 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7702.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    2097 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    517 mg
  • Foszfor
    3040 mg
  • Nátrium
    1839 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.3 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    2492.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3060 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    237 mg
  • D vitamin:
    149 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    521 micro
  • Kolin:
    675 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1135 micro
  • α-karotin
    7459 micro
  • β-karotin
    19244 micro
  • β-crypt
    234 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    22220 micro
Összesen 3029 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    608 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    702 micro
Összesen 96 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkiniket meghámozzuk, félbevágjuk, a belsejét kiszedjük. A zöld cukkinik belsejét, ha nem túl nagyok a magok, félretesszük, a sárgát eldobhatjuk.
  2. A hagymát apró kockára vágjuk, olajon pirítani kezdjük, hozzáadjuk az apróra vágott répát, majd a darált húst, és pár percig pároljuk.
  3. A gombát apróra vágjuk (lehet konzerv is), és egy konzerv morzsolt kukoricát adunk hozzá, illetve a zöld cukkinik belsejét is beletehetjük.
  4. Zúzott fokhagymát, apróra vágott szárított vagy friss petrezselymet adunk hozzá, sózzuk, borsozzuk, és nagyjából 15-20 perc alatt félkészre pároljuk.
  5. A cukkiniket közvetlen a töltés előtt kicsit megsózzuk. Beletesszük a tölteléket, a tetejére tejfölt és sajtot teszünk, majd előmelegített sütőben, közepes hőfokon készre sütjük, amíg a sajt meg nem pirul.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1801
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 18.

Ajánló

Köretként burgonyapüré, uborkasaláta illik hozzá, vagy akár zöldséges rizs, sült krumpli, tzatziki.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyári recept, viszonylag gyorsan elkészül. Sárga cukkinit sajnos nem nagyon láttam egy üzletben sem, de ha valakinek van lehetősége veteményezni, csak ajánlani tudom. Édeskésebb ízű és kevesebb a víztartalma, mint a zöld hagyományos cukkinié, kimondottan tölteni való.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...