Töltött pizza sonkával-gombával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Fahéj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 12% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
6g élesztő7 kcal
-
2g só0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
13g tej7 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
38g víz0 kcal
A töltelékhez
-
38g gomba8 kcal
-
25g sonka35 kcal
-
25g sonka35 kcal
-
45g főtt tojás70 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
20g sajt70 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
8g pizzaszósz4 kcal
Összesen
736
kcal
- 12% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
6g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g tej28 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
150g víz0 kcal
A töltelékhez
-
150g gomba32 kcal
-
100g sonka138 kcal
-
100g sonka138 kcal
-
180g főtt tojás279 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
80g sajt282 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
30g pizzaszósz16 kcal
Összesen
2940
kcal
- 12% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
21.9g finomliszt80 kcal
-
3.1g napraforgó olaj27 kcal
-
1.8g élesztő2 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
4g tojás5 kcal
-
3.6g tej2 kcal
-
0.4g cukor1 kcal
-
10.9g víz0 kcal
A töltelékhez
-
10.9g gomba2 kcal
-
7.3g sonka10 kcal
-
7.3g sonka10 kcal
-
13.1g főtt tojás20 kcal
-
4g tojás5 kcal
-
5.8g sajt21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
3.1g napraforgó olaj27 kcal
-
2.2g pizzaszósz1 kcal
Összesen
213
kcal
- 12% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.9 g
Zsír
-
Összesen 37.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 282 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1997 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 199 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 334 mg
-
Nátrium 1367 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 151.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 169 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 66 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 222 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 294 micro
Összesen
736
kcal
- 12% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 131.6 g
Zsír
-
Összesen 149.1 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 1130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7987.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 214 mg
-
Kálcium 798 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 146 mg
-
Foszfor 1337 mg
-
Nátrium 5470 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 251 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 607.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 675 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 263 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 441 micro
-
Kolin: 890 mg
-
Retinol - A vitamin: 672 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1176 micro
Összesen
2940
kcal
- 12% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 582.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 399 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
213
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
30 dkg finomliszt
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
2.5 dkg élesztő
-
1 teáskanál só
-
1 db tojás
-
0.5 dl tej
-
1 teáskanál cukor
-
1.5 dl víz
A töltelékhez
-
15 dkg gomba
-
10 dkg sonka
-
10 dkg sonka
-
3 db főtt tojás
-
1 db tojás
-
8 dkg sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
0.5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztához
- Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a hozzávalókból tésztát készítünk. Letakarva hagyjuk legalább másfélszeresére kelni.
- Addig elkészítjük a pizzaszószt, vagy készen vettet is használhatunk.
- Keményre főzzük a tojásokat.
- A gombát felszeleteljük, és az olajon megpároljuk. Picit sózzuk, borsozzuk.
- Egy tepsit kiolajozunk.
- A tésztát két részre osztjuk, és az egyiket jó nagy kör alakra nyújtjuk, majd a tepsire helyezzük.
- Megkenjük pizzaszósszal, de körben 2 cm-t szabadon hagyunk.
- Ráhelyezzük a szeletelt sonkát, arra a szeletelt tojásokat, rá a gomba és felaprózott sonka keverékét, majd a reszelt sajtot. Megszórjuk bazsalikommal.
- A tészta szélét megkenjük felvert tojással.
- A másik tésztadarabot is ugyanakkorára nyújtjuk, mint az elsőt, és ráhelyezzük arra. A széleit lenyomkodjuk.
- A tetejét megkenjük felvert tojással.
- 220°C-on vagy hőlégkeveréssel 200°C-on arany színűre sütjük.
- Kicsit hagyjuk hűlni, majd úgy szeleteljük, mint a tortát.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35x35
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 473
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 46812
- Feltöltés dátuma: 2011. július 03.
Ajánló
Másik változata, hogy a tetejét miután megkentük tojással, megszórjuk reszelt sajttal, és úgy sütjük.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
Fahéj
288 recept
Nagyon régi receptfüzetben találtam rá erre a töltött pizzára. Hiába kerestem a füzetkén az évszámot, nem találtam, de az talán mond valamit, hogy olyan pesti telefonszámok vannak benne, amik csak hatjegyűek, és az előhívószámnak még se híre se hamva. A lényeg, hogy ez a recept is váratott magára minimum 25 évet, mire végre nekiálltam. De megérte.