r
Nosalty Logó

Töltött pizza sonkával-gombával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Töltött pizza sonkával-gombával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 736 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2940 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 213 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1997 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    1367 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 736 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.6 g

Zsír

  • Összesen
    149.1 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7987.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    798 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    1337 mg
  • Nátrium
    5470 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    251 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    607.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    675 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    263 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    890 mg
  • Retinol - A vitamin:
    672 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1176 micro
Összesen 2940 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a hozzávalókból tésztát készítünk. Letakarva hagyjuk legalább másfélszeresére kelni.
  2. Addig elkészítjük a pizzaszószt, vagy készen vettet is használhatunk.
  3. Keményre főzzük a tojásokat.
  4. A gombát felszeleteljük, és az olajon megpároljuk. Picit sózzuk, borsozzuk.
  5. Egy tepsit kiolajozunk.
  6. A tésztát két részre osztjuk, és az egyiket jó nagy kör alakra nyújtjuk, majd a tepsire helyezzük.
  7. Megkenjük pizzaszósszal, de körben 2 cm-t szabadon hagyunk.
  8. Ráhelyezzük a szeletelt sonkát, arra a szeletelt tojásokat, rá a gomba és felaprózott sonka keverékét, majd a reszelt sajtot. Megszórjuk bazsalikommal.
  9. A tészta szélét megkenjük felvert tojással.
  10. A másik tésztadarabot is ugyanakkorára nyújtjuk, mint az elsőt, és ráhelyezzük arra. A széleit lenyomkodjuk.
  11. A tetejét megkenjük felvert tojással.
  12. 220°C-on vagy hőlégkeveréssel 200°C-on arany színűre sütjük.
  13. Kicsit hagyjuk hűlni, majd úgy szeleteljük, mint a tortát.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x35
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 473
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 46812
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 03.

Ajánló

Másik változata, hogy a tetejét miután megkentük tojással, megszórjuk reszelt sajttal, és úgy sütjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon régi receptfüzetben találtam rá erre a töltött pizzára. Hiába kerestem a füzetkén az évszámot, nem találtam, de az talán mond valamit, hogy olyan pesti telefonszámok vannak benne, amik csak hatjegyűek, és az előhívószámnak még se híre se hamva. A lényeg, hogy ez a recept is váratott magára minimum 25 évet, mire végre nekiálltam. De megérte.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...