r
Nosalty Logó

Töltött patiszon

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
scarlett69
Töltött patiszon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Patiszon előkészítése

Töltelék

Összesen 963 kcal
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Patiszon előkészítése

Töltelék

Összesen 963 kcal
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Patiszon előkészítése

Töltelék

Összesen 22 kcal
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7971 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    586 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    1317 mg
  • Nátrium
    5639 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    3846.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1577 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9902 micro
Összesen 963 kcal
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7971 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    586 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    1317 mg
  • Nátrium
    5639 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    3846.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1577 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9902 micro
Összesen 963 kcal
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 22 kcal

Hozzávalók

Patiszon előkészítése

Töltelék

Elkészítés

Patiszon előkészítése

  1. A patiszont megmossuk és megpucoljuk, ügyelve arra, hogy az alakját megtartsa. A közepét egy éles kés segítségével, kivágjuk, magjait kanállal kikaparjuk.
  2. Forraljuk fel a vizet a sóval és az ecettel. Mikor forr, tegyük bele a patiszont és 5 percen át főzzük. Közben olajozzunk ki egy kerek jénait, amibe belefér a patiszon. Mikor letelt az 5 perc, vegyük ki a vízből és tegyük az előkészített jénaiba.

Töltelék

  1. A megtisztított hagymát kockázzuk fel, majd az olajon pirítsuk üvegesre a fokhagymával együtt. Rátesszük a húst is és fehéredésig pirítjuk.
  2. Ha megvan, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát is. Ezekkel is összepirítjuk és lehúzzuk a tűzhelyről. A töltelékkel jó tömören kitömjük a tököt.
  3. Tetejére sajtot reszelünk, és 180 C-ra előmelegített sütőben légkeverés nélkül kb. 1 órán át sütjük, vagy míg szép piros lesz a teteje. Tálaláskor reszelt sajtot, vagy tzatzikit kínálhatunk hozzá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1265
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött patiszon
scarlett69 99 recept

Hozzávalók

Patiszon előkészítése

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...