Töltött paradicsom reggelire
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
janettaylor
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
majonéz
-
10g tojássárgája32 kcal
-
32g napraforgó olaj282 kcal
-
3g olívaolaj27 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
hidegtál
-
2g olívaolaj18 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
38g sonka52 kcal
-
50g spenót8 kcal
-
50g kígyóuborka7 kcal
-
1 kcal
-
1g metélőhagyma0 kcal
-
5g szőlőmagolaj44 kcal
Összesen
489
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
majonéz
-
40g tojássárgája129 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
hidegtál
-
8g olívaolaj71 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
150g sonka207 kcal
-
200g spenót33 kcal
-
200g kígyóuborka29 kcal
-
5 kcal
-
5g metélőhagyma1 kcal
-
20g szőlőmagolaj177 kcal
Összesen
1958
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
majonéz
-
3.3g tojássárgája11 kcal
-
10.6g napraforgó olaj93 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
0.4g citromlé0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
hidegtál
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
33.2g paradicsom6 kcal
-
12.4g sonka17 kcal
-
16.6g spenót3 kcal
-
16.6g kígyóuborka2 kcal
-
3.3g halványító zeller0 kcal
-
0.4g metélőhagyma0 kcal
-
1.7g szőlőmagolaj15 kcal
Összesen
162
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 46.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 682.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 459 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 189.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 256 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 199 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 107 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 110 micro
-
β-karotin 2558 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 4664 micro
Összesen
489
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 44.2 g
Zsír
-
Összesen 185.8 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 65 g
-
Koleszterin 434 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2728.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 284 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 191 mg
-
Foszfor 381 mg
-
Nátrium 1836 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 757.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1023 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 67 mg
-
C vitamin: 106 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 798 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 430 micro
-
Kolin: 397 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 441 micro
-
β-karotin 10234 micro
-
β-crypt 64 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 18655 micro
Összesen
1958
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 15.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 226.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 152 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 37 micro
-
β-karotin 848 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 853 micro
-
Lut-zea 1546 micro
Összesen
162
kcal
Hozzávalók
majonéz
-
2 db tojássárgája
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
1.5 ek olívaolaj
-
1.5 teáskanál citromlé
-
1 kávéskanál mustár
-
só ízlés szerint
-
1 csipet cukor
hidegtál
-
1 ek olívaolaj
-
20 dkg spenót
-
0.5 db kígyóuborka
-
1 közepes szár halványító zeller
-
1.5 ek metélőhagyma
-
20 ml szőlőmagolaj
Elkészítés
majonéz
- Először is hűtsük le a majonéz alapanyagait (az olajat is, akármilyen furcsa).
- Válasszuk szét a tojásokat, csak a sárgájára lesz szükségünk. Tegyük egy tálba, és adjuk hozzá a mustárt, a cukrot és a sót. Utóbbi kettőt későbbi kóstolás szerint adagolhatjuk pluszba, mindkettővel érdemes az elején csínján bánni. Keverjük habosra robotgép segítségével, amikor már halványsárga a színe, akkor értük el a kellő állagot.
- Már csak cseppenként kell hozzáadagolnunk és -kevernünk a kétfajta olajat, mindig vegye fel az olajat a tojásunk. Erre ügyeljünk nagyon. Amikor elválik a tálunktól, akkor kész is. (Itt érdemes kóstolnunk, hogy kell-e még bele cukor vagy só.) A végeredmény egy vajszerű és nem krémszerű majonéz. Egy kevés citromlével vagy ecettel elkeverjük, és már kész is.
hidegtál
- A spenótot apróbb darabokra tépkedjük, és olívaolajon megfonnyasszuk. A sonkát felkockázzuk, és szintén átsütjük.
- A paradicsomokat megskalpoljuk, kivájjuk a közepüket. Az uborkát és a zellert is tetszés szerint aprítjuk.
- A sonkát, a spenótot és az uborkakockákat összekeverjük a majonézzel. Mindegyikből hagyhatunk keveset a tetejére díszítésnek is. Megtöltjük a paradicsomokat, szőlőmagolajjal meglocsoljuk őket, és megszórjuk metélőhagymával ízlésesen.
- Sajtokkal, halványító zellerrel, gyökérkenyérrel vagy pirítóssal fogyasszuk. Ahogy tetszik.
- Sütés ideje: 8 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1180
- Feltöltés dátuma: 2017. május 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
janettaylor
107 recept
Majonéz okán nem mondanám a legkönnyebb reggelinek, de igazán laktató és finom egy kirándulás előtt pl. A házi majonéz és a spenót elképesztően jól működik együtt.