Töltött paprika 2. (nyári)
5,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
A töltött paprikákhoz
-
8 db paprika
-
0.5 kg darált sertéshús
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
3 ek napraforgó olaj
-
2 db tojás
-
10 dkg rizs
A paradicsomszószhoz
-
1 kg paradicsom
-
3 közepes szár halványító zeller
-
só ízlés szerint
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
4 ek napraforgó olaj
-
1 evőkanál finomliszt
613
Kalória
35.2g
Fehérje
49.3g
Szénhidrátok
31.2g
Zsír
596.7g
Víz
168.8g
Koleszterin
8.4g
Rost
14.6g
Cukor
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
A töltött paprikákhoz
-
200g paprika33 kcal
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
53 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
25g rizs90 kcal
A paradicsomszószhoz
-
250g paradicsom45 kcal
-
4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
71 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
Összesen
613
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
A töltött paprikákhoz
-
800g paprika131 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g rizs358 kcal
A paradicsomszószhoz
-
1000g paradicsom180 kcal
-
120g halványító zeller15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összesen
2447
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
A töltött paprikákhoz
-
26.1g paprika4 kcal
-
16.3g darált sertéshús30 kcal
-
5.9g vöröshagyma2 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
3.6g tojás5 kcal
-
3.3g rizs12 kcal
A paradicsomszószhoz
-
32.6g paradicsom6 kcal
-
3.9g halványító zeller0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g leveskocka1 kcal
-
5.9g vöröshagyma2 kcal
-
9 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
Összesen
80
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 35.2 g
Zsír
-
Összesen 31.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 169 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1255.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 469 mg
-
Nátrium 550 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.3 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 8 mg
Víz
-
Összesen 596.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 185 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 173 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 149 micro
-
Kolin: 191 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 287 micro
-
β-karotin 1537 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 6433 micro
-
Lut-zea 1068 micro
Összesen
613
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 140.7 g
Zsír
-
Összesen 124.9 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 675 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5023.1 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 150 mg
-
Kálcium 403 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 358 mg
-
Foszfor 1875 mg
-
Nátrium 2202 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 197 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 34 mg
Víz
-
Összesen 2387 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 741 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 33 mg
-
C vitamin: 692 mg
-
D vitamin: 169 micro
-
K vitamin: 164 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 42 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 597 micro
-
Kolin: 764 mg
-
Retinol - A vitamin: 180 micro
-
α-karotin 1148 micro
-
β-karotin 6146 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 25730 micro
-
Lut-zea 4272 micro
Összesen
2447
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 163.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 77.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 37 micro
-
β-karotin 200 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 838 micro
-
Lut-zea 139 micro
Összesen
80
kcal
Elkészítés
A töltött paprikákhoz
- A rizst félig megpároljuk, hűlni hagyjuk.
- Két fej hagymát kockára vágva kevés olajon megpárolunk.
- A darált húshoz adjuk a rizst, a párolt hagymát, a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, jól elkeverjük.
- A paprikákat kicsumázzuk, hegyüket levágjuk, a töltelékkel megtöltjük.
- A paradicsomokat meghámozzuk, akár forró vízbe mártással, akár spagettihez való paradicsomszósznál leírtak szerint, a magot kikotorjuk.
- A másik két fej hagymát apróra vágjuk.
- A fedeles lábas aljára olajat öntünk, elterítjük a hagymát, arra a paradicsomhús felét, majd a paprikákat.
- A paradicsomhús másik felével betakarjuk, elmorzsolunk rá egy leveskockát, a tetejére fektetjük a zellerzöldet.
- Fedő alatt, takarékon megfőzzük.
- Amikor a gombócok megfőttek, kiemeljük őket, a visszamaradt mártást kevés liszttel megszórjuk, kisrugóssal kevergetve jól összeforraljuk. (Akit zavar, hogy darabos, botmixelhet).
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Főzés ideje: 40 perc
A friss paprika és paradicsom szezonjában nálam így készül a töltött paprika. Sokkal nyáriasabb az íze is :).
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!