r
Nosalty Logó

Töltött paprika 2. (nyári)

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Töltött paprika 2. (nyári)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltött paprikákhoz

A paradicsomszószhoz

Összesen 613 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltött paprikákhoz

A paradicsomszószhoz

Összesen 2447 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltött paprikákhoz

A paradicsomszószhoz

Összesen 80 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1255.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    550 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    596.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    287 micro
  • β-karotin
    1537 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    1068 micro
Összesen 613 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    140.7 g

Zsír

  • Összesen
    124.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    675 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5023.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    1875 mg
  • Nátrium
    2202 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    2387 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    741 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    692 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    597 micro
  • Kolin:
    764 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    1148 micro
  • β-karotin
    6146 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    4272 micro
Összesen 2447 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    838 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

A töltött paprikákhoz

A paradicsomszószhoz

Elkészítés

A töltött paprikákhoz

  1. A rizst félig megpároljuk, hűlni hagyjuk.
  2. Két fej hagymát kockára vágva kevés olajon megpárolunk.
  3. A darált húshoz adjuk a rizst, a párolt hagymát, a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, jól elkeverjük.
  4. A paprikákat kicsumázzuk, hegyüket levágjuk, a töltelékkel megtöltjük.
  5. A paradicsomokat meghámozzuk, akár forró vízbe mártással, akár spagettihez való paradicsomszósznál leírtak szerint, a magot kikotorjuk.
  6. A másik két fej hagymát apróra vágjuk.
  7. A fedeles lábas aljára olajat öntünk, elterítjük a hagymát, arra a paradicsomhús felét, majd a paprikákat.
  8. A paradicsomhús másik felével betakarjuk, elmorzsolunk rá egy leveskockát, a tetejére fektetjük a zellerzöldet.
  9. Fedő alatt, takarékon megfőzzük.
  10. Amikor a gombócok megfőttek, kiemeljük őket, a visszamaradt mártást kevés liszttel megszórjuk, kisrugóssal kevergetve jól összeforraljuk. (Akit zavar, hogy darabos, botmixelhet).
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 51183
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 27.

Ajánló

Sört ajánlok hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött paprika 2. (nyári)
Harmathy Ildikó 313 recept

A friss paprika és paradicsom szezonjában nálam így készül a töltött paprika. Sokkal nyáriasabb az íze is :).

Hozzávalók

A töltött paprikákhoz

A paradicsomszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...