r
Nosalty Logó

Töltött padlizsán 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Töltött padlizsán 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 768 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1533 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1881.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    531 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    621 mg
  • Nátrium
    550 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    548.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    520 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1114 micro
Összesen 768 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    86.7 g

Zsír

  • Összesen
    95.3 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    488 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3762.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    1062 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    1242 mg
  • Nátrium
    1099 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1096.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    628 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    387 mg
  • Retinol - A vitamin:
    521 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1040 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2228 micro
Összesen 1533 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat félbevágjuk, és egy evőkanál segítségével a belsejét kikanalazzuk úgy, hogy kb. 4mm vastag hús maradjon a héjon. A kivájt padlizsánt apró kockára vágjuk.
  2. Egy serpenyőben a póréhagymát és a padlizsánt olívaolajon megfuttatjuk, majd a darált húst hozzátesszük, és addig sütjük, míg kifehéredik, majd zsemleszínűvé nem válik. Ekkor sózzuk, borsozzuk, és a szárától megtisztított, apróra vágott rozmaringot hozzáadjuk.
  3. Egy zsemlét langyos vízbe beáztatunk (kb. fél percig), majd jól kicsavarjuk, és egy tálba morzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, és a húsos masszát és az egészet jól összedolgozzuk.
  4. A padlizsánok héját, megtöltjük a masszával, és egy kivajazott tűzálló tálba helyezzük el. Fóliával lefedve 30 percig sütjük 190°C-on, alsó-felső sütési módon. A fólia eltávolítása után tejföllel és sajttal meghintjük és további 15-20 percig grillezzük, amíg szép aranyszínűre sül a padlizsán.
  5. Tálalhatjuk burgonyapürével is.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 802
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 209533
  • Feltöltés dátuma: 2008. május 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyermekkoromban anyukám rendszeresen készítette a töltött padlizsánt ebédre. Annyira finoman készítette, hogy később, hazautazásaim alkalmával rendszeresen ezt kértem tőle. A padlizsánt nagyon szeretem, nagyon sokféle módon használható fel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...