Töltött padlizsán 2.
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
768
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
1533
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 43.4 g
Zsír
-
Összesen 47.6 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 244 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1881.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 531 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 122 mg
-
Foszfor 621 mg
-
Nátrium 550 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.2 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 548.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 314 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 159 micro
-
Kolin: 193 mg
-
Retinol - A vitamin: 261 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 520 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1114 micro
Összesen
768
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 86.7 g
Zsír
-
Összesen 95.3 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 488 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3762.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 93 mg
-
Kálcium 1062 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 243 mg
-
Foszfor 1242 mg
-
Nátrium 1099 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.4 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1096.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 628 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 97 micro
-
K vitamin: 83 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 318 micro
-
Kolin: 387 mg
-
Retinol - A vitamin: 521 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1040 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2228 micro
Összesen
1533
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 244.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 71.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 145 micro
Összesen
99
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A padlizsánokat félbevágjuk, és egy evőkanál segítségével a belsejét kikanalazzuk úgy, hogy kb. 4mm vastag hús maradjon a héjon. A kivájt padlizsánt apró kockára vágjuk.
- Egy serpenyőben a póréhagymát és a padlizsánt olívaolajon megfuttatjuk, majd a darált húst hozzátesszük, és addig sütjük, míg kifehéredik, majd zsemleszínűvé nem válik. Ekkor sózzuk, borsozzuk, és a szárától megtisztított, apróra vágott rozmaringot hozzáadjuk.
- Egy zsemlét langyos vízbe beáztatunk (kb. fél percig), majd jól kicsavarjuk, és egy tálba morzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, és a húsos masszát és az egészet jól összedolgozzuk.
- A padlizsánok héját, megtöltjük a masszával, és egy kivajazott tűzálló tálba helyezzük el. Fóliával lefedve 30 percig sütjük 190°C-on, alsó-felső sütési módon. A fólia eltávolítása után tejföllel és sajttal meghintjük és további 15-20 percig grillezzük, amíg szép aranyszínűre sül a padlizsán.
- Tálalhatjuk burgonyapürével is.
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 802
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 209533
- Feltöltés dátuma: 2008. május 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Gyermekkoromban anyukám rendszeresen készítette a töltött padlizsánt ebédre. Annyira finoman készítette, hogy később, hazautazásaim alkalmával rendszeresen ezt kértem tőle. A padlizsánt nagyon szeretem, nagyon sokféle módon használható fel.