r
Nosalty Logó

Töltött kiflik kenyérlángos-tésztából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Töltött kiflik kenyérlángos-tésztából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 238 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2843 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 221 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 238 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.8 g

Zsír

  • Összesen
    81.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3386 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    517 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    977 mg
  • Nátrium
    1501 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    421.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    505.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 2843 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Főzzük meg a krumplikat sós vízben, majd, ha egy picit kihűltek, törjük össze. Amíg főnek a krumplik, addig futtassuk fel az élesztőt a langyos tejben egy pici cukorral. A lisztet gyúrjuk össze a krumplival, tejföllel, a felfuttatott élesztővel, pici sóval. Ha túl sűrű a tészta, adjunk hozzá vizet (amennyit felvesz). Akkor jó a tészta, ha könnyen gyúrható. Ha kész a dagasztás, akkor tegyük félre a tésztát megkelni. Én mindig kikenem egy kicsi olívaolajjal az edényt, hogy a tészta ne ragadjon az edény falához és könnyen kiborítható legyen.
  2. A füstölt sajtot, trappista sajtot, kolbászt, bacont csíkokra vágjuk, amíg kel a tészta. A megkelt tésztát négy részre osztjuk. Fogjuk az első kupacot, lisztezett deszkán kinyújtjuk. Háromszögeket vágunk és beletesszük a kiválasztott hozzávalókat, majd felcsavarjuk. Én egy kolbász csíkhoz, egy trappista csíkot vagy füstölt sajt csíkot tettem. De azzal töltjük a kifliket, amivel akarjuk, akár fűszeres túróval, vagy töpörtyűkrémmel stb.
  3. Előmelegített sütőbe tesszük a kiolajozott sütőpapíros tepsire pakolt kifliket és barnulásig sütjük. Meg lehet kenni a kiflik tetejét tojássárgákkal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 1315
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töki pompost sütöttem, és maradt a tésztából egy kicsi (hogy ne legyen túl vastag a töki pomposom tésztája). Ez a mennyiség a töki pomposhoz lett kitalálva, szóval ebből sok-sok-sok kis kifli készülhet, vagy felezzük az adagot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...