Töltött kiflik kenyérlángos-tésztából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
238
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
200g burgonya116 kcal
-
100g tej56 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g víz0 kcal
-
50g bacon197 kcal
-
50g kolbász226 kcal
-
30g füstölt sajt98 kcal
-
30g trappista sajt106 kcal
Összesen
2843
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
15.6g burgonya9 kcal
-
7.8g tej4 kcal
-
1.9g élesztő2 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
38.9g finomliszt142 kcal
-
7.8g tejföl15 kcal
-
0g só0 kcal
-
15.6g víz0 kcal
-
3.9g bacon15 kcal
-
3.9g kolbász18 kcal
-
2.3g füstölt sajt8 kcal
-
2.3g trappista sajt8 kcal
Összesen
221
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 282.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 125 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 42.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
238
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93.8 g
Zsír
-
Összesen 81.7 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 129 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3386 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 190 mg
-
Kálcium 517 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 180 mg
-
Foszfor 977 mg
-
Nátrium 1501 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 421.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 505.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 224 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 360 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 220 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
2843
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 263.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
221
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes db burgonya
-
1 dl tej
-
25 g élesztő
-
2 csipet cukor
-
500 g finomliszt
-
1 dl tejföl
-
só ízlés szerint
-
2 dl víz
-
50 g bacon
-
50 g kolbász
-
30 g füstölt sajt
-
30 g trappista sajt
Elkészítés
- Főzzük meg a krumplikat sós vízben, majd, ha egy picit kihűltek, törjük össze. Amíg főnek a krumplik, addig futtassuk fel az élesztőt a langyos tejben egy pici cukorral. A lisztet gyúrjuk össze a krumplival, tejföllel, a felfuttatott élesztővel, pici sóval. Ha túl sűrű a tészta, adjunk hozzá vizet (amennyit felvesz). Akkor jó a tészta, ha könnyen gyúrható. Ha kész a dagasztás, akkor tegyük félre a tésztát megkelni. Én mindig kikenem egy kicsi olívaolajjal az edényt, hogy a tészta ne ragadjon az edény falához és könnyen kiborítható legyen.
- A füstölt sajtot, trappista sajtot, kolbászt, bacont csíkokra vágjuk, amíg kel a tészta. A megkelt tésztát négy részre osztjuk. Fogjuk az első kupacot, lisztezett deszkán kinyújtjuk. Háromszögeket vágunk és beletesszük a kiválasztott hozzávalókat, majd felcsavarjuk. Én egy kolbász csíkhoz, egy trappista csíkot vagy füstölt sajt csíkot tettem. De azzal töltjük a kifliket, amivel akarjuk, akár fűszeres túróval, vagy töpörtyűkrémmel stb.
- Előmelegített sütőbe tesszük a kiolajozott sütőpapíros tepsire pakolt kifliket és barnulásig sütjük. Meg lehet kenni a kiflik tetejét tojássárgákkal.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1318
- Feltöltés dátuma: 2014. november 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Töki pompost sütöttem, és maradt a tésztából egy kicsi (hogy ne legyen túl vastag a töki pomposom tésztája). Ez a mennyiség a töki pomposhoz lett kitalálva, szóval ebből sok-sok-sok kis kifli készülhet, vagy felezzük az adagot.