r
Nosalty Logó

Töltött kelkáposzta zöldségekkel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Töltött kelkáposzta zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Töltelék

Batyuk

Összesen 509 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Töltelék

Batyuk

Összesen 2034 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Töltelék

Batyuk

Összesen 138 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    558.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    937 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 509 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    90.8 g

Zsír

  • Összesen
    90.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2232.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    1194 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1045.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    300 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    859 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    3749 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    685 micro
Összesen 2034 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    256 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    526 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

Töltelék

Batyuk

Elkészítés

Töltelék

  1. A rizst másfélszeres mennyiségű vízben megfőzzük. (körülbelül 4 dl)
  2. Apróra vágjuk a hagymát, és a zsíron üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a sertéshúst. Fűszerezzük sóval, borssal és római köménnyel.
  3. Amikor a hús kifehéredett, és néhány perce már rotyog, hozzáadjuk a megfőtt rizst. (Ha az még nem puhult meg teljesen, adunk az egészhez egy pici vizet és addig főzzük míg felszívja a rizs a vizet.) Jól összeforgatjuk az egészet, majd lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a fűszerpaprikát is, ezzel is elkavarjuk.

Batyuk

  1. Amíg a tölteléket készítjük érdemes felrakni vizet egy nagyobb fazékban a káposzta leveleinek. A káposzta leveleket megmossuk és a vastagabb részeket eltávolítjuk. Forrásban lévő, enyhén sós vízbe tesszük őket néhány percre.
  2. Előkészítünk egy tetszőleges tepsit, a szalonna szeletekkel kizsírozzuk.
  3. Az előfőzött káposztaleveleket megtöltjük a töltelékkel és szépen a tepsibe rendezzük, majd tetszés szerint a többi hozzávalót is mellé pakoljuk. A lényeg, hogy a füstölt szalonna szeletek kerüljenek a batyuk tetejére. Így finom, ropogósra sülnek, és az ízük átjárja a tölteléket is.
  4. Ezután betoljuk a sütőbe és közepes lángon addig sütjük, míg a szalonnák megpirulnak. (Nekem ez majdnem egy óra volt, de szerintem sütőtől is függ.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 28-30
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 5095
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagyományos rakott kelnek indult, a végeredmény végül valami más lett. :)

Hozzávalók

Töltelék

Batyuk

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...