r
Nosalty Logó

Töltött káposztafej

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Muci
Töltött káposztafej
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A káposztához

A főzéshez

A kész káposzta tetejére

Összesen 746 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A káposztához

A főzéshez

A kész káposzta tetejére

Összesen 2976 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A káposztához

A főzéshez

A kész káposzta tetejére

Összesen 41 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5368.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    4788 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1596.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    231 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 746 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.9 g

Zsír

  • Összesen
    232.8 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    573 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21473.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    874 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1059 mg
  • Nátrium
    19151 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.5 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    6386 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    446 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    925 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    655 micro
  • Kolin:
    548 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    396 micro
  • β-karotin
    511 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    860 micro
Összesen 2976 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    87 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 41 kcal

Hozzávalók

A káposztához

A főzéshez

A kész káposzta tetejére

Elkészítés

A káposztához

  1. A káposztát óvatosan kivájjukúgy, hogy ne essen szét, és kb 1 cm vastag maradjon. Előbb a torzsáját vágjuk ki, majd levelenként eltávolítjuk a belsejét, ha így nem boldogulunk, jöhet a karalábévájó, és azzal kaparjuk megfelelő vastagságúra. Egy káposztalevelet tegyünk félre.
  2. A kivájt káposztabelsőt lereszeljük, vagy aprítógéppel összezúzzuk. 0,5 tk sóval beszórjuk, és 2 ek zsíron megpirítjuk, ahogy a káposztás tésztához szokás.
  3. A hagymát meghámozzuk, és felaprítjuk.
  4. A füstölt szalonnát felkockázzuk, és kisütjük.
  5. A szalonna zsírján a hagymát üvegesre dinszteljük.
  6. A füstölt tarját nagyon apróra felkockázzuk, vagy ledaráljuk.
  7. A tölteléknek való dinsztelt káposztát, hagymát , füstölt tarját, pirított szalonnát a nyers darált hússal, a két nyers tojással, 3 ek zsemlemorzsával összedolgozzuk, ízesítjük 2 mk őrölt borssal és 1 tk sóval.
  8. A jól összedolgozott töltelékkel szorosan megtöltjük a káposztafejet, a félretett levéllel a nyílást betakarjuk.
  9. Egy nagy kb. 6 literes fazékban vizet forralunk, amibe kb. 5 tk sót teszünk.
  10. A káposztát szorosan bekötjük egy tiszta konyharuhába,és fakanál segítségével belelógatjuk a vízbe,és kb 2 óra hosszát főzzük, ügyelve, hogy a víz gyengén forrjon, inkább gyögyözzön.
  11. Amikor a káposzta megfőtt, kiemeljük a vízből, lecsurgatjuk, kibontjuk a konyharuhából, és óvatosan tálra helyezzük.
  12. 4 ek zsemlemorzsát az olajon megpirítjukúgy, hogy folyós legyen, és a káposztafejre csurgatjuk.
  13. Kb. 20 perc pihentetés után úgy szeleteljük, mint a tortát.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 8223
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 29.

Ajánló

Friss kenyeret, esetleg tejfölt kínáhatunk mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Földközi-tengeri hajóutunk során finomabbnál, finomabb ételekkel kényeztettek bennünket. A közös vacsorák alkalmával megtárgyaltuk kinek mi ízlett legjobban. Ilyenkor egymást licitálva előkerültek az otthoni kedvenc ételek receptjei is. Ez a töltött káposztafej az egyik utastársam specialitása volt, lejegyeztem, és most kipróbáltam.

Hozzávalók

A káposztához

A főzéshez

A kész káposzta tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...