r
Nosalty Logó

Töltött káposzta - VKrisztától

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Töltött káposzta - VKrisztától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A káposztához

A töltelékhez

Összesen 1120 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A káposztához

A töltelékhez

Összesen 4483 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A káposztához

A töltelékhez

Összesen 150 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.8 g

Zsír

  • Összesen
    76.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2074.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    1422 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    475.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    111 micro
  • β-karotin
    624 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    12454 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 1120 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187 g

Zsír

  • Összesen
    304.9 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    581 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8298.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    516 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    1617 mg
  • Nátrium
    5687 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1901.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    682 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    635 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    995 micro
  • Kolin:
    529 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    446 micro
  • β-karotin
    2496 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    49816 micro
  • Lut-zea
    1013 micro
Összesen 4483 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1661 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

A káposztához

A töltelékhez

Elkészítés

A káposztához

  1. A káposztát apróra vágjuk, a töltelékhez hagyunk meg leveleket (attól függ mennyit, hogy mekkora töltelékeket akarunk csinálni, én hat közepeset szoktam). Összevágjuk a hagymát. A paradicsomból karikákat vágunk. Felszeleteljük a szalonnát, és karikákra vágjuk a kolbászt.
  2. A megmaradt káposztaleveleket forró vízben megfonnyasztjuk kicsit. A húst összekeverjük a rizzsel, hagymával, tojással, sóval, borssal, pirospaprikával. A káposztaleveleket megtöltjük a húskeverékkel, becsomagoljuk.
  3. Majd egy nagyobb fazékba rétegezni kezdjük. Első sorba mindennek a felét,a vágott káposztát, rá ahagymát, paradicsomkarikákat,a szalonnát és a kolbász karikákat, őrölt köményt, borsot és ételízesítőt. Erre ráfektetjük a becsomagolt töltelékeket. És újra rétegezni kezdünk. A végén meglocsoljuk paradicsomlével. Majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
  4. Főzés közben nem szabad kevergetni, inkább csak rázogatni, forgatni. (Kb. 2 órát szükséges főzni, de kóstolgatással szoktam kideríteni, mikor jó.)
  • Elkészítettem: 22 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 17910
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 31.

Ajánló

Amennyiben nem rakunk bele szalonnát, meglocsolhatjuk egy kis olajjal, vagy rakhatunk közé zsírt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egészen más, mint a savanyított káposztából főzött töltött káposzta, de nagyon nagyon finom, kicsit édeskésebb ízvilág. Bár Édesanyám el nem tudja képzelni hozzá, de mi ezt is tejföllel esszük. Isteni. :) És persze, mint minden káposztára igaz, ez is minél többször melegítjük, annál finomabb. :)

Hozzávalók

A káposztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...