r
Nosalty Logó

Töltött káposzta Sünikétől

NS
Töltött káposzta Sünikétől
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1059
Kalória
37.4g
Fehérje
132.6g
Szénhidrát
42.8g
Zsír
577.3g
Víz
92.3g
Koleszterin
16g
Élelmi rost
18.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1059 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 8460 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1132.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    517 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    132.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    577.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    346 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    492 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    154 micro
  • β-karotin
    364 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5393 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 1059 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    299.3 g

Zsír

  • Összesen
    342.1 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    738 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9062 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    440 mg
  • Kálcium
    1943 mg
  • Vas
    76 mg
  • Magnézium
    970 mg
  • Foszfor
    4134 mg
  • Nátrium
    1428 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1060.9 g
  • Cukor
    151 mg
  • Élelmi rost
    128 mg

Víz

  • Összesen
    4618.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    562 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    85 mg
  • C vitamin:
    1370 mg
  • D vitamin:
    300 micro
  • K vitamin:
    2766 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    97 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3935 micro
  • Kolin:
    1229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    1232 micro
  • β-karotin
    2916 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    43146 micro
  • Lut-zea
    1098 micro
Összesen 8460 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    592 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 116 kcal

Elkészítés

  1. A káposztátsós vizben meg abároljuk, lassan lefejtjük levelenként, ketté vágjuk a leveleket, és kivágjuk belőle a keményebb torzsa részeket, ezeket a fazék aljára felaprítjuk
  2. A megtisztított rizshez hozzáadjuk a darált húst, a fekete borsot, a sót és az ételizesítőt.
  3. A hagymát felaprítjuk apróra, és üvegesre sütjük olajon. Tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát.
  4. Amikor kihűlt hozzáadjuk a töltelékhez, és egy kanál paradicsom sűrítményt, ezt kézzel jól összedolgozzuk, betesszük a hűtőbe 10 percre.
  5. A félbe vágott káposztalevél sarkába teszünk tölteléket, és felcsavarjuk háromszög alakúra, a vastagabb részénél betűrjük, hogy ne nyíljon szét, és elhelyezzük sorban a fazék aljára rétegenként. Félig rakjuk meg a fazekat.
  6. Megszórjuk ételízesítővel a káposztákat, a sűrített paradicsomot felöntjük egy kevés vízzel, hogy híg paradicsom levet kapjunk.
  7. A káposztákat felöntjük félig vízzel félig paradicsom lével. Ráhelyezünk egy olyan széles tányért, mint a fazék, és a tetejére súlyt helyezünk egy csésze vizzet, de ezt csak akkor, mikor már felfőtt a káposzta. Lassú lángon 25 percig főzzük.
  8. Ha megfőtt, a levét egy külön edénybeöntjük.
  9. A káposztákat meleg dúcba helyezzük 15 percre.
  10. Tejföllel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 30 p

Nagyi receptje:)

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...