r
Nosalty Logó

Töltött káposzta-Petruskától

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Petruska
Töltött káposzta-Petruskától
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

942
Kalória
81.8g
Fehérje
81.6g
Szénhidrátok
31.8g
Zsír
751.9g
Víz
255.5g
Koleszterin
23.1g
Rost
11.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 942 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 7535 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    81.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5404.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    815 mg
  • Nátrium
    4055 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    751.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1609 micro
Összesen 942 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    654.5 g

Zsír

  • Összesen
    254.8 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    2044 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    43238.5 g
  • Cink
    74 mg
  • Szelén
    780 mg
  • Kálcium
    1808 mg
  • Vas
    107 mg
  • Magnézium
    1487 mg
  • Foszfor
    6520 mg
  • Nátrium
    32441 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    653 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    184 mg

Víz

  • Összesen
    6015.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    20 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    627 mg
  • D vitamin:
    199 micro
  • K vitamin:
    530 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    181 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1826 micro
  • Kolin:
    1768 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    200 micro
  • β-karotin
    371 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12868 micro
Összesen 7535 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    541.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    75.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 94 kcal

Elkészítés

  1. A rizst félig megfőzzük.
  2. A darált húst, a rizst, a tojásokat, sót, borsot, pirospaprikát, 2 gerezd fokhagymát, 1 apróra vágott vöröshagymát, ízlés szerinti más fűszereket (pl: borsikafű, rozmaring, kakukkfű) alaposan összekeverünk.
  3. A combot összekockázzuk. Ha a savanyú káposzta túl sós, akkor átmossuk. A gerslit is jó alaposan átmossuk.
  4. A lábos aljára tesszük a szalonnaszeleteket, rá egy réteg káposzta. Erre kerül egy rétegben az összevágott hús. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel (én a sómenteset használom, ha a sósból teszünk, akkor óvatosan sózzunk!), pirospaprikával megszórjuk. Erre megint káposzta kerül, hagymakarikák, szétnyomott fokhagyma, kolbászdarabok.
  5. Beterítjük a gerslivel, rá egy vékony réteg káposzta. Utána jöhetnek a gombócok, maradék kolbász. Beborítjuk a maradék káposztával. Ha maradt még a gersliből, ide is szórhatunk belőle. Menet közben mehet bele pár babérlevél is.
  6. Felöntjük vízzel, hogy jól ellepje, és készre főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 120 perc

Évek alatt alakult ki ez a családi változat, mindenki megelégedésére. Nagyobb adagot szoktam készíteni, mert így finomabb lesz, és a mélyhűtőben sokáig eláll.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!