Töltött káposzta füstölt oldalassal Károlytól
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Ligeti Károly
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
188g savanyú káposzta36 kcal
-
100g sertésdagadó469 kcal
-
88g füstölt oldalas230 kcal
-
13g füstölt szalonna82 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
25g rizs90 kcal
-
0 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
63g paradicsomlé11 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
0g chili0 kcal
-
35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
75g víz0 kcal
Összesen
991
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
1500g savanyú káposzta285 kcal
-
800g sertésdagadó3752 kcal
-
700g füstölt oldalas1842 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
200g rizs716 kcal
-
0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
500g paradicsomlé85 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
0g chili0 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
600g víz0 kcal
Összesen
7917
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
30.8g savanyú káposzta6 kcal
-
16.4g sertésdagadó77 kcal
-
14.4g füstölt oldalas38 kcal
-
2.1g füstölt szalonna13 kcal
-
3.7g vöröshagyma1 kcal
-
4.1g rizs15 kcal
-
0 kcal
-
1.1g tojás1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
10.3g paradicsomlé2 kcal
-
4.1g fehérbor3 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12.3g víz0 kcal
Összesen
162
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.5 g
Zsír
-
Összesen 80.3 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1772.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 223 mg
-
Nátrium 1369 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 447.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 81 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 122 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 184 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 5648 micro
-
Lut-zea 622 micro
Összesen
991
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 236.2 g
Zsír
-
Összesen 642.6 g
-
Telített zsírsav 218 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 107 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 802 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14182.4 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 205 mg
-
Kálcium 711 mg
-
Vas 41 mg
-
Magnézium 454 mg
-
Foszfor 1788 mg
-
Nátrium 10952 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 261 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 54 mg
VÍZ
-
Összesen 3581 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 210 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 583 mg
-
D vitamin: 645 micro
-
K vitamin: 210 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 50 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 979 micro
-
Kolin: 748 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 75 micro
-
β-karotin 1472 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 45185 micro
-
Lut-zea 4975 micro
Összesen
7917
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 291.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 225 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 928 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
162
kcal
Hozzávalók
-
1.5 kg savanyú káposzta
-
70 dkg füstölt oldalas
-
10 dkg füstölt szalonna
-
2 közepes db vöröshagyma
-
1 bögre rizs
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
1 db tojás
-
4 db babérlevél
-
5 dl paradicsomlé
-
2 db chili
-
4 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
6 dl víz
Elkészítés
- A darált húst összekeverjük a tojással, rizzsel és a finomra vágott vöröshagyma felével, őrölt borssal, pirospaprika felével, sóval és az étolajjal.
- Ha szükséges, a káposztát bő vízben kimossuk, kinyomkodjuk, és keresztbe vagdossuk.
- A szalonnát zsírjára sütjük, megdinszteljük benne a maradék vöröshagymát, félrehúzzuk, meghintjük pirospaprikával, beleöntjük a bort, és belekeverjük a káposzta harmadát.
- Az oldalast a csontok között felvágjuk, és a káposztára rendezzük. Ezután ráterítjük a káposzta másik harmadát.
- A húsmasszából olajos kézzel tojásnyi gombócokat formázunk, és a káposztára tesszük. A maradék káposztával befedjük, beledobjuk a babért, a csilipaprikát, ráöntjük a paradicsomlevet.
- Felöntjük annyi vízzel, amennyi teljesen ellepi, és 60 percig főzzük.
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 10666
- Feltöltés dátuma: 2014. április 30.
Ajánló
Friss kenyeret és tejfölt kínáljunk hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ligeti Károly
129 recept
A darált húsos masszát savanyú káposztalevélbe szokás tölteni, ez most elmaradt. Húsgombócnak formázva kerültek az ételbe.