Töltött káposzta édeskáposztából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
188g káposzta38 kcal
-
63g sertéslapocka148 kcal
-
25g sonka35 kcal
-
13g rizs45 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
56g tejföl111 kcal
Összesen
521
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
1500g káposzta300 kcal
-
500g sertéslapocka1180 kcal
-
200g sonka276 kcal
-
100g rizs358 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
20g leveskocka67 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
450g tejföl891 kcal
Összesen
4164
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
40.3g káposzta8 kcal
-
13.4g sertéslapocka32 kcal
-
5.4g sonka7 kcal
-
2.7g rizs10 kcal
-
3g tojás4 kcal
-
9.7g vöröshagyma4 kcal
-
2.3g napraforgó olaj20 kcal
-
10.7g paradicsom2 kcal
-
0.5g leveskocka2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
12.1g tejföl24 kcal
Összesen
113
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 22.1 g
Zsír
-
Összesen 35.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1245.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 148 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 255 mg
-
Nátrium 764 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 314 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 120 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 121 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 100 micro
-
β-karotin 302 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 171 micro
Összesen
521
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 176.8 g
Zsír
-
Összesen 286.7 g
-
Telített zsírsav 96 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 104 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 47 g
-
Koleszterin 981 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9965.4 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 194 mg
-
Kálcium 1182 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 390 mg
-
Foszfor 2042 mg
-
Nátrium 6112 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 221.6 g
-
Cukor 80 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 2512.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 951 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 43 mg
-
C vitamin: 526 mg
-
D vitamin: 429 micro
-
K vitamin: 957 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 967 micro
-
Kolin: 849 mg
-
Retinol - A vitamin: 709 micro
-
α-karotin 800 micro
-
β-karotin 2416 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 1370 micro
Összesen
4164
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 267.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 164 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 276 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
113
kcal
Hozzávalók
-
1.5 kg káposzta
-
50 dkg sertéslapocka
-
10 dkg rizs
-
2 db tojás
-
4 közepes fej vöröshagyma
-
1 dl napraforgó olaj
-
4 közepes db paradicsom
-
só ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
450 g tejföl
Elkészítés
- A káposztából kivágjuk a torzsát, és forró, sós vízben abáljuk.
- A torzsa helyébe bökve egy nagy húsvillával kiemeljük a vízből a káposztafejet, lefejtjük a külső leveleket. Deszkára fektetve hűlni hagyjuk, majd a középső nagy eret kivágva két fél levélre teszünk szert.
- Amaradék káposztát apróra vágjuk.
- A rizst félpuhára pároljuk, az is hűljön.
- A hagymát, paradicsomot, sonkát, a maradék káposztát apró kockára vágjuk.
- A darált húshoz adjuk a hagyma felét, a rizst, a tojást, sózzuk, borsozzuk, őrölt köménymaggal hintjük, jól összekeverjük.
- Egy széles lábasba öntjük az olajat, elterítjük a maradék hagyma felét, a sonka felét, arra a paradicsom felét, a megvágott káposzta felét.
- A fél káposztaleveleket úgy töltjük a töltelékkel, mint mikor a papírból zacskót tekerünk csúcsosra. A levélvégeket egyoldalra visszatömködjük. Sugarasan a lábasba helyezzük a töltött káposztákat.
- Amikor az első sor betelt, ráhelyezzük a maradékot mindenből: sonka, hagyma, paradicsom, vágott káposzta.
- Újabb sor töltött káposzta következik. A maradék abált levelekkel beborítjuk.
- A leveskockákat fél liter vízben felforralva a halomra öntjük, lefedjük.
- Lassú tűzön 1 órán át főzzük, a lángot kikapcsolva fél órán át pihentetjük.
- Jó sok tejföllel tálaljuk, friss kenyeret adunk mellé.
- Receptkönyvben: 284
- Tegnapi nézettség: 54
- 7 napos nézettség: 394
- Össznézettség: 205092
- Feltöltés dátuma: 2009. december 29.
Ajánló
Mint minden töltött káposzta, melegítve éppolyan isteni vagy még istenibb! Sőt! - hidegen is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Harmathy Ildikó
313 recept
Töltött káposztának ez a formája itt a Dunántúlon talán nem annyira ismert. Egy rém kedves, nyíregyházi asszonytól tanultam jó régen. Ő tanított meg arra is, hogy rossz étel nincsen, csak ember, aki nem éhes! Jó, ő is tudja, nem így van, az éhség azonban kifejezetten javára szolgál az ételnek :) (és a háziasszony lelkének!)