Töltött-göngyölt csirkemell bolognai raguval
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Olaszné Anci
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 17% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
A húshoz
-
200g csirkemellfilé240 kcal
-
36 kcal
-
33 kcal
-
20g trappista sajt70 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
57 kcal
A raguhoz
Összesen
513
kcal
- 17% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
A húshoz
-
1000g csirkemellfilé1200 kcal
-
100g füstölt-főtt tarja180 kcal
-
100g sertés rövidkaraj166 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
A raguhoz
-
200g cukkini32 kcal
-
200g zöldpaprika33 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
43g bolognai alap132 kcal
-
30g ketchup30 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
2568
kcal
- 17% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
A húshoz
-
51.9g csirkemellfilé62 kcal
-
5.2g füstölt-főtt tarja9 kcal
-
5.2g sertés rövidkaraj9 kcal
-
5.2g trappista sajt18 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
A raguhoz
-
10.4g cukkini2 kcal
-
10.4g zöldpaprika2 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
2.2g bolognai alap7 kcal
-
1.6g ketchup2 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.2g víz0 kcal
Összesen
134
kcal
- 17% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.7 g
Zsír
-
Összesen 25.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2422.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 152 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 564 mg
-
Nátrium 1572 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 261.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 185 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 139 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 724 micro
-
Lut-zea 929 micro
Összesen
513
kcal
- 17% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 293.6 g
Zsír
-
Összesen 125.4 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 917 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12111 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 270 mg
-
Kálcium 761 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 384 mg
-
Foszfor 2819 mg
-
Nátrium 7858 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.5 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 1309.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 463 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 167 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 104 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 173 micro
-
Kolin: 925 mg
-
Retinol - A vitamin: 405 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 693 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 3619 micro
-
Lut-zea 4645 micro
Összesen
2568
kcal
- 17% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.2 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 628.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 408 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 188 micro
-
Lut-zea 241 micro
Összesen
134
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
bazsalikom ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
4 ek napraforgó olaj
A raguhoz
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 ek ketchup
-
1 teáskanál cukor
-
1 dl víz
Elkészítés
A húshoz
- A kiklopfolt csirkemellszeleteket megszórjuk vegetával és bazsalikommal. Ráfektetünk 1 szelet tarját, 1 szelet csemege karajt, közepére helyezzük a sajtszeletet. Amennyire tudjuk, szorosan feltekerjük. Az alját összetűzzük.
- Közepesen forró olajban, mindkét oldalát megsütjük.
- Kiolajozott hőálló tálban sorba rakjuk a tekercseket.
- Egy serpenyőbe 2 ek olajat öntünk, beletesszük a cukkíni és a zöldpaprika kockákat, enyhén sózzuk, párszor átforgatjuk.
- Egy tálban összekeverjük a Bolognai alapot a vízzel, a ketchuppal, a cukorral, sóval. Ráöntjük a párolt zöldségre, felforraljuk. Meglocsoljuk vele a hústekercseket.
- Sütőbe toljuk, megsütjük.
- Frissen, forrón tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 168
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 12411
- Feltöltés dátuma: 2012. április 01.
Ajánló
Köretként én Tejszínes-baconos krumplit készítettem el hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Olaszné Anci
191 recept
A kislányom Szegeden dolgozik és néha betér egy-egy vendéglőbe, hogy megkóstolhasson valami új ételt. A fenti recept is így került hozzám. Ő elkészítette íz alapján a családjának, és mivel nekik ízlett, elmesélte nekem a történetet. Így én is kipróbálhattam. Nálunk is ízlett mindenkinek.