r
Nosalty Logó

Töltött-göngyölt csirkemell bolognai raguval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Olaszné Anci
Töltött-göngyölt csirkemell bolognai raguval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A raguhoz

Összesen 513 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A raguhoz

Összesen 2568 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A raguhoz

Összesen 134 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2422.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    1572 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    724 micro
  • Lut-zea
    929 micro
Összesen 513 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    293.6 g

Zsír

  • Összesen
    125.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    917 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12111 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    270 mg
  • Kálcium
    761 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    2819 mg
  • Nátrium
    7858 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1309.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    463 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    104 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    925 mg
  • Retinol - A vitamin:
    405 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    693 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    4645 micro
Összesen 2568 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    188 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A raguhoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A kiklopfolt csirkemellszeleteket megszórjuk vegetával és bazsalikommal. Ráfektetünk 1 szelet tarját, 1 szelet csemege karajt, közepére helyezzük a sajtszeletet. Amennyire tudjuk, szorosan feltekerjük. Az alját összetűzzük.
  2. Közepesen forró olajban, mindkét oldalát megsütjük.
  3. Kiolajozott hőálló tálban sorba rakjuk a tekercseket.
  4. Egy serpenyőbe 2 ek olajat öntünk, beletesszük a cukkíni és a zöldpaprika kockákat, enyhén sózzuk, párszor átforgatjuk.
  5. Egy tálban összekeverjük a Bolognai alapot a vízzel, a ketchuppal, a cukorral, sóval. Ráöntjük a párolt zöldségre, felforraljuk. Meglocsoljuk vele a hústekercseket.
  6. Sütőbe toljuk, megsütjük.
  7. Frissen, forrón tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 168
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 12411
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 01.

Ajánló

Köretként én Tejszínes-baconos krumplit készítettem el hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött-göngyölt csirkemell bolognai raguval
Olaszné Anci 191 recept

A kislányom Szegeden dolgozik és néha betér egy-egy vendéglőbe, hogy megkóstolhasson valami új ételt. A fenti recept is így került hozzám. Ő elkészítette íz alapján a családjának, és mivel nekik ízlett, elmesélte nekem a történetet. Így én is kipróbálhattam. Nálunk is ízlett mindenkinek.  

Hozzávalók

A húshoz

A raguhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...