r
Nosalty Logó

Töltött dagadó Ramonikától

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Ramonika
Töltött dagadó Ramonikától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 773 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 9282 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 322 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    65.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    619.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    119 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    459 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    396 micro
Összesen 773 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    271.6 g

Zsír

  • Összesen
    785.7 g
  • Telített zsírsav
    278 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1659 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7430.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    316 mg
  • Kálcium
    1276 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    1466 mg
  • Nátrium
    4029 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1428.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1178 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    317 mg
  • D vitamin:
    380 micro
  • K vitamin:
    764 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    699 micro
  • Kolin:
    1431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    676 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    5504 micro
  • β-crypt
    1007 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4746 micro
Összesen 9282 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 322 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A dagadót megsózzuk, majd a tepsibe fektetjük.
  2. A tojásokat megfőzzük és felkockázzuk, a felkockázott hagymát megdinszteljük, a kápia paprikát, a fokhagymát és a petrezselymet felaprítjuk, a zsemléket beáztatjuk és kinyomkodjuk, majd az összes hozzávalót elkeverjük egy edénybe.
  3. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, esetleg más fűszert is rakhatunk bele.
  4. Betöltjük a dagadót a töltelékkel, és hústűvel rögzítjük a végét. (A maradék tölteléket mi külön alufóliába megsütjük a hús mellett.)
  5. Olajat és vizet öntünk alá, majd alufóliával letakarva, előmelegített sütőben 1,5órát sütjük.
  6. Majd levesszük róla a fóliát, és megpirítjuk a tetejét, közben öntözzük meg a levével, nehogy kiszáradjon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 36x36
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 24
  • 7 napos nézettség: 91
  • Össznézettség: 38076
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 18.

Ajánló

Melegen rizzsel, krumplipürével és friss savanyúsággal (uborka-, káposztasalátával), hidegen kenyérrel, és majonézes krumplival vagy majonézes kukoricával ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött dagadó Ramonikától
Ramonika 32 recept

Fogyasztás előtt 1 nappal készítsük el, mert akkor lehet szépen szelni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...