r
Nosalty Logó

Töltött cukkinihengerek

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Töltött cukkinihengerek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 447 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1336 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1591.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    481 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    386 mg
  • Nátrium
    648 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    281 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2982 micro
Összesen 447 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.5 g

Zsír

  • Összesen
    108.2 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    493 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4773.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    1444 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    1158 mg
  • Nátrium
    1943 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    588.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    784 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    715 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    844 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8947 micro
Összesen 1336 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1037 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkiniket megmossuk, végeit levágjuk, s mindkettőt 3 egyenlő darabra szétvágjuk - ha hosszú a cukkinink, akkor lehet 4 darabra is, de akkor több szelet kell baconszalonnából.
  2. A darabokat sós, forrásban lévő vízbe dobjuk, s az újraforrástól számítva kb.: 10 percig főzzük. Egy tálba kiszedegetjük a cukkiniket, hűlni hagyjuk.
  3. Ha már nem forró, meg bírjuk fogni, óvatosan - hogy ami majd az alja lesz, ne sérüljön - kiskanállal kivájjuk a darabok belsejét, melyet egy tálkába kaparunk bele. Ezt a kikapart cukkini húst szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a reszelt sajtot, tojást, borsot, fűszerkeveréket, átnyomott fokhagymát, vékonyra szeletelt újhagymát, s az egészet jól összekavarjuk.
  4. Egy jénai tál alját - amelyben kényelmesen elférnek majd a hengerek - az olívaolajjal bekenjük.
  5. Egyenként, minden cukkinidarab belsejét beszórjuk egy-egy nagyobb csipet ételízesítővel, kibéleljük egy-egy szelet baconszalonnával úgy, hogy a húsos széle picit kiérjen a cukkiniből.
  6. Ezután elhelyezzük őket a tepsinkben - jénai vagy normál - szépen egyenletesen, megtöltjük mindegyiket a már elkészített masszával, majd 170 fokos sütőben, alsó-felső állásban, kb. 40-50 percig sütjük, szép piros lesz a teteje.
  7. Ha készen van, kivesszük, s azonnal rászórjuk a maradék 5 dkg reszelt sajtot a tetejére, mely szépen ráolvad. Hagyjuk kissé pihenni, majd lehet tálalni. Ha már egy kicsit hűlt, szépen ketté lehet vágni - ahogyan a képen is látszik. Melegítve is finom! Jó étvágyat kívánok annak, aki elkészíti!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x26x5
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1959
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lassan vége a cukkini szezonnak, bár én télen is szoktam vásárolni, mert imádjuk..... gondoltam, ha lehet fektetve tölteni, miért ne lehetne állítva :)...... nem szokványos, nem macerás, könnyű elkészíteni, nagyon finom, laktató...... akár ebédre/vacsorára egy fincsi desszert kíséretében vagy gyümölccsel utána kiváló, komplett fogás..... de leves után is remek..... kinek, hogy tetszik..... érdemes kipróbálni a cukkinit szeretőknek, eme ínycsiklandozó és egyben csinos :) ételféleséget...... valóban mennyei eledel.....a fotót elsiettem, a feltöltött képeim közül ez az egyetlen, ami nem túl "szerencsés", ezért elnézést - nem "ez" jellemző rám, ha látjátok a többi fotómat -, de ettől eltekintve nagyon finom......miután feltöltöttem, meg is bántam, de itt nem lehet törölni receptet......

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...