r
Nosalty Logó

Töltött csokoládés sablé

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Töltött csokoládés sablé
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához:

Töltelék és díszítés:

Összesen 575 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához:

Töltelék és díszítés:

Összesen 3447 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához:

Töltelék és díszítés:

Összesen 459 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 575 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    193 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    388 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1449.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    697 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    400.3 g
  • Cukor
    182 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1174 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 3447 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 459 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

Töltelék és díszítés:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A tésztához valókból sima tésztát gyúrunk. Alufóliába csomagoljuk, és kb. 30 percre betesszük a hűtőbe.
  2. Enyhén lisztezett munkalapon a tésztát 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd virágformával kiszaggatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 10-12 perc alatt megsütjük. Kivesszük, és hagyjuk hűlni.
  4. A tortabevonót apróra vágjuk, majd gőzfürdőben felolvasztjuk. A kekszek felét megkenjük a csokoládéval, ráhelyezzük a maradék kekszeket.
  5. A maradék csokoládét egy kis hűtőzacskóba tesszük, egyik sarkát levágjuk, és mindegyik aprósütemény közepére egy kis csokoládét cseppentünk, és ráhelyezünk egy fél cseresznyét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 690
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sablé egy francia omlós, vajas keksz. Ebből az adagból nekem 30 darab aprósüteményem lett.

Hozzávalók

A tésztához:

Töltelék és díszítés:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...