r
Nosalty Logó

Töltött csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bokine
Töltött csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 339 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1354 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    841.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    959 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    835 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    1356 micro
  • β-crypt
    239 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    896 micro
Összesen 339 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    109.3 g

Zsír

  • Összesen
    67.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3366 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    423 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1437 mg
  • Nátrium
    1058 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    815.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3836 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    325 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    753 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    888 micro
  • Kolin:
    1054 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3342 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    5423 micro
  • β-crypt
    955 micro
  • Likopin
    35 micro
  • Lut-zea
    3583 micro
Összesen 1354 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    473 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet megszabadítjuk a bőrtől és a csonttól. Vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, állni hagyjuk.
  2. Addig két tojást sós vízben keményre főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, megpucoljuk és apróra vágjuk.
  3. A zsömléket tejben megáztatjuk, majd kicsavarva egy keverőtálba rakjuk.
  4. A hagymát, gombát, petrezselymet, piros húsú paprikát megtisztítjuk és apróra vágjuk.
  5. A csirkemájat megszabadítjuk a hártyáktól, megmossuk és leitatjuk a vizet róla. Összeaprítjuk.
  6. Kevés olajon megfuttatjuk a hagymát, rádobjuk a gombát és a petrezselymet.
  7. Az áztatott, kicsavart zsömlékhez adjuk a dinsztelt hagymát, gombát, petrezselymet, apróra vágott májat, főtt tojást, piros húsú paprikát és a nyers tojásokat.
  8. Ízesítjük ételízesítővel, pici sóval (elhagyható, ha elég sós az ételízesítőtől), borssal.
  9. A szeletelt csirkemellet egy átlátszó fóliára fektetjük úgy, hogy a szeletek szélei összeérjenek (vagy egymásra érjenek), majd lefedjük egy másik fóliával és óvatosan kiklopfoljuk. Így kapunk egy 30 X 40 cm-es hús lapot.
  10. Levesszük a felső fóliát róla és teljes területén megkenjük a töltelékkel. Majd a fólia segítségével feltekerjük, mint a piskótát. Kiolajozott tepsibe rakjuk. Lefóliázzuk.
  11. Kb. 45 percig sütjük 170 fokon, majd levesszük a fóliát és 190 fokon pirosra sütjük (ez kb. 15 perc).
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30X40
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 77
  • Össznézettség: 34491
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 14.

Ajánló

Mindenkinek, aki sovány húsból szeretne töltött húst készíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokszor készítek csirkemellből tekercseket, mert magában nem szereti a párom, mondván, hogy száraz a húsa. A gyermekem meg csak a csirkemellet eszi, nekem mindegy milyen húst eszek, így hát kreatívnak kell lennem, hogy mindenkinek jó legyen. Még levesbetétet is készítek ezzel a tekercseléses módszerrel. Ünnepekkor azt is felrakom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...