r
Nosalty Logó

Töltött csirke kovex konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
kovex
Töltött csirke kovex konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A csirke előkészítéséhez és sütéséhez

A töltelékhez

Összesen 1471 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A csirke előkészítéséhez és sütéséhez

A töltelékhez

Összesen 5886 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A csirke előkészítéséhez és sütéséhez

A töltelékhez

Összesen 256 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.1 g

Zsír

  • Összesen
    124.6 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1279.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    489 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    410 micro
Összesen 1471 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    228.6 g

Zsír

  • Összesen
    498.3 g
  • Telített zsírsav
    171 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    219 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    1281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5116.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    577 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    1957 mg
  • Nátrium
    1978 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    927.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    618 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    454 micro
  • K vitamin:
    392 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    989 mg
  • Retinol - A vitamin:
    524 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1138 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1638 micro
Összesen 5886 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

A csirke előkészítéséhez és sütéséhez

A töltelékhez

Elkészítés

A csirke előkészítéséhez és sütéséhez

  1. A csirkét kívül- belülbesózzuk, és állni hagyjuk, amíg a tölteléket összekeverjük.
  2. A zsemléket meleg vízbe beáztatjuk.
  3. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és az olajon megdinszteljük, ha kész, hűlni hagyjuk.
  4. A zsemlékből kifacsarjuk a vizet, és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a kihűlt hagymát, tojást,fűszerezzük.
  5. A csirkébe beletöltjük a tölteléket, és hústűvel összetűzzük a nyílást (vagy vastag cérnával bevarrjuk).
  6. A zsírtbeletesszük a tepsibe,rátesszük a csirkét, beszórjuk a sültcsirke fűszersóval, vízzel felöntjükkb.a tepsi feléig.
  7. Alufóliával befedjük a tepsit, és 150 fokon 1,5 óráig sütjük.
  8. Levesszük a fóliát, és a maradék tölteléket a csirke mellé tesszük, ha van otthon csirkemáj, akkor azt is beletehetjük a zsírba.
  9. Visszatesszük a sütőbe a tepsit, és kb.30 percig 250fokon állandó locsolás mellett, pirosrasütjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6075
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyerekkoromban nagyon sokszor készítettek szüleim töltött csirkét. Akkoriban, még nem lehetett külön combot vagy mellét kapni, így sokkal gazdaságosabb volt, mint pl. a rántottcsirke. Ami megmarad, azt hidegen szendvicsnek fogyaszthatjuk. A  zsírjával megkenjük a kenyeret, és teszünk rá húst és tölteléket. Savanyúsággal kitűnő, akár tízóraira is csomagolhatunk gyerekeinknek.

Hozzávalók

A csirke előkészítéséhez és sütéséhez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...