Töltött csirke kovex konyhájából
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
kovex
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 28% Zsír
A csirke előkészítéséhez és sütéséhez
-
400g csirke585 kcal
-
0 kcal
-
75g sertészsír677 kcal
A töltelékhez
-
54g zsemle147 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
35 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
0g majoranna0 kcal
Összesen
1471
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 28% Zsír
A csirke előkészítéséhez és sütéséhez
-
1600g csirke2339 kcal
-
0 kcal
-
300g sertészsír2706 kcal
A töltelékhez
-
216g zsemle590 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
0g majoranna0 kcal
Összesen
5886
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 28% Zsír
A csirke előkészítéséhez és sütéséhez
-
69.6g csirke102 kcal
-
0 kcal
-
13g sertészsír118 kcal
A töltelékhez
-
9.4g zsemle26 kcal
-
3.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
2.4g tojás3 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
Összesen
256
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.1 g
Zsír
-
Összesen 124.6 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 320 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1279.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 489 mg
-
Nátrium 495 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 231.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 114 micro
-
K vitamin: 98 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 247 mg
-
Retinol - A vitamin: 131 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 284 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 410 micro
Összesen
1471
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 228.6 g
Zsír
-
Összesen 498.3 g
-
Telített zsírsav 171 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 219 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 78 g
-
Koleszterin 1281 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5116.9 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 244 mg
-
Kálcium 577 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 321 mg
-
Foszfor 1957 mg
-
Nátrium 1978 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 927.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 618 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 454 micro
-
K vitamin: 392 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 83 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 267 micro
-
Kolin: 989 mg
-
Retinol - A vitamin: 524 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1138 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1638 micro
Összesen
5886
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 21.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 222.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 40.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
256
kcal
Hozzávalók
A csirke előkészítéséhez és sütéséhez
-
1 db csirke
-
csirke fűszersó ízlés szerint
-
30 dkg sertészsír
A töltelékhez
-
4 db zsemle
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 db tojás
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 csokor petrezselyem
-
majoranna ízlés szerint
Elkészítés
A csirke előkészítéséhez és sütéséhez
- A csirkét kívül- belülbesózzuk, és állni hagyjuk, amíg a tölteléket összekeverjük.
- A zsemléket meleg vízbe beáztatjuk.
- A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és az olajon megdinszteljük, ha kész, hűlni hagyjuk.
- A zsemlékből kifacsarjuk a vizet, és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a kihűlt hagymát, tojást,fűszerezzük.
- A csirkébe beletöltjük a tölteléket, és hústűvel összetűzzük a nyílást (vagy vastag cérnával bevarrjuk).
- A zsírtbeletesszük a tepsibe,rátesszük a csirkét, beszórjuk a sültcsirke fűszersóval, vízzel felöntjükkb.a tepsi feléig.
- Alufóliával befedjük a tepsit, és 150 fokon 1,5 óráig sütjük.
- Levesszük a fóliát, és a maradék tölteléket a csirke mellé tesszük, ha van otthon csirkemáj, akkor azt is beletehetjük a zsírba.
- Visszatesszük a sütőbe a tepsit, és kb.30 percig 250fokon állandó locsolás mellett, pirosrasütjük.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6080
- Feltöltés dátuma: 2012. március 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
kovex
32 recept
Gyerekkoromban nagyon sokszor készítettek szüleim töltött csirkét. Akkoriban, még nem lehetett külön combot vagy mellét kapni, így sokkal gazdaságosabb volt, mint pl. a rántottcsirke. Ami megmarad, azt hidegen szendvicsnek fogyaszthatjuk. A zsírjával megkenjük a kenyeret, és teszünk rá húst és tölteléket. Savanyúsággal kitűnő, akár tízóraira is csomagolhatunk gyerekeinknek.