r
Nosalty Logó

Töltött borjúszegy

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Töltött borjúszegy
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 781 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3124 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 161 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.2 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1435 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    782 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    319 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    546 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    462 micro
Összesen 781 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    276.7 g

Zsír

  • Összesen
    198.8 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    2440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5740.1 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    479 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    338 mg
  • Foszfor
    3127 mg
  • Nátrium
    1509 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1276.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    669 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    368 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    100 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    395 micro
  • Kolin:
    2183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    666 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1846 micro
Összesen 3124 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojást főni tesszük, a húst előkészítjük, kialakítjuk az üreget, ahová tölteni fogjuk, befűszerezzük, és hidegre tesszük, amíg a töltelék elkészül.
  2. A hagymát kevés olajon kissé megdinszteljük, rádobjuk a felszeletelt szalonnát, majd hagyjuk kihűlni. A tejben áztatott kenyeret kinyomkodjuk, a felvert, nyers tojásokkal elvegyítjük, hozzáadjuk a dinsztelt hagymát és szalonnát, sót, borsot, petrezselymet és legvégül a kockára vágott főtt tojásokat. Vigyázzunk, hogy ne törjön össze.
  3. Az előkészített húst megtöltjük ezzel a masszával, majd betűzzük vagy varrjuk (én varrni szoktam). A tetejét megkenjük olajjal, megszórjuk paprikával.
  4. Előmelegített sütőben tűzálló tálban olaj és víz hozzáadásával (kb 1 dl) lefedve kb 60 percig sütjük. Ha a víz elpárolgott, pótoljuk, és időnként a húst meglocsoljuk a szafttal. Amikor a hús megsült, a fedőt levesszük, újra meglocsoljuk, és 10 percig még hagyjuk, hogy szépen megpiruljon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 7130
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött borjúszegy
Csiki Piroska 230 recept

Ajánlom azoknak, akik nem szeretik a bárányhúst. A húsvéti töltött bárány helyett is megfelel. Krumplisalátával szoktam tálalni. Melegen, hidegen egyaránt fogyasztható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...