r
Nosalty Logó

Töltött articsóka

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Cafika
Töltött articsóka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Az articsókához

A töltelékhez

Összesen 912 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Az articsókához

A töltelékhez

Összesen 1821 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Az articsókához

A töltelékhez

Összesen 55 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    46.8 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3769.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    896 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    1006 mg
  • Nátrium
    1460 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    642.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    401 micro
  • Kolin:
    336 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2763 micro
Összesen 912 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    93.5 g

Zsír

  • Összesen
    106.5 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    501 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7539.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    1793 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    703 mg
  • Foszfor
    2012 mg
  • Nátrium
    2920 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    1284.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    801 micro
  • Kolin:
    673 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5526 micro
Összesen 1821 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 55 kcal

Hozzávalók

Az articsókához

A töltelékhez

Elkészítés

Az articsókához

  1. A citrom levét kifacsarjuk, majd egy vízzel teli tálba öntjük. Az articsókákról levágjuk a szárat, majd a csúcsos levélrészeket is, a külső leveleket is leszedjük. Az így nyert "belsőt" óvatosan, mint a virágszirmot kifele hajtogatjuk szinte egyenként, hogy kinyíljon a közepe, amit majd megtöltünk, beletesszük a citromos vízbe, hogy ne feketedjenek meg.
  2. A szárakat is megpucoljuk, apróra összemetéljük, és a vízbe tesszük. Ez is belemegy a töltelékbe (jelen esetben nem tettem bele, mert az articsókalevesbe tettem bele).
  3. Elkészítjük a tölteléket, mindent alaposan összekeverünk, sózzuk, borsozzuk.
  4. Az articsókákat lecsepegtetjük egy száraz szakajtón, majd megtöltjük őket.
  5. Keressünk egy olyan fazekat, amibe (mint a képen is látszik) szépen egymás mellé tudjuk őket állítani.
  6. Az edény aljára öntjük az olívaolajat, majd kb. 1-1,5 dl vizet ráöntjünk, ráhelyezzük az articsókákat, fedő alatt a forrástól kis lángra véve puhára főzzük őket kb. 15 perc alatt. Villával vagy fanyárstűvel ellenőrizhetjük, hogy meg puhultak-e.
  7. Azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6749
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 04.

Ajánló

Ez az adag könnyű vacsoraként 2 embernek elég. Persze a nagyétkűeknél lehet előétel is.:-) Ha túl híg a massza, lehet bele tenni morzsát, ha túl sűrű, icipici vizet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Articsóka főzve, sütve, levesnek, rakottnak.. Nálunk jöhet minden formában. Ezt a receptet anyósomtól lestem el. Mi imádjuk.

Hozzávalók

Az articsókához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...