r
Nosalty Logó

Tökös-narancsos lepény

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
java46
Tökös-narancsos lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 919 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 11029 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 321 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    637.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.4 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 919 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    170.3 g

Zsír

  • Összesen
    593.5 g
  • Telített zsírsav
    309 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    204 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    2177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7654.3 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    321 mg
  • Kálcium
    1306 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    1053 mg
  • Foszfor
    3054 mg
  • Nátrium
    1801 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1289.3 g
  • Cukor
    608 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

VÍZ

  • Összesen
    1025.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    982 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    695 micro
  • Kolin:
    1791 mg
  • Retinol - A vitamin:
    929 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    595 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4521 micro
Összesen 11029 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 321 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tököt lereszeljük, egy tálban a narancshéjjal elkeverjük.
  2. A tojásokat és a cukrot kézi keverővel jó habosra kikeverjük.
  3. Közben a kókuszzsírt mikrohullámú sütőben nagyon kis hőfokon (2) kb. 10 perc alatt megolvasztjuk. Előbb a folyékony olajat, majd a cukros tojást a narancsos tökhöz keverjük, azután óvatosan hozzáadjuk a szódabikarbónával elvegyített lisztet, a mogyorót, majd a burgonyakeményítőt.
  4. A sütőt hőlégkeverő programon 190 C fokra előmelegítjük.
  5. Egy nagy tepsit vajjal kikenünk, a masszát beleöntjük és betoljuk a sütőbe. 15 perc múlva a sütő hőmérsékletét 170 C fokra, további 15 perc múlva 160 C fokra csökkentjük.
  6. A sütő hőmérsékletét a lepény színétől függően csökkentjük, ha szépen pirul. Fontos, hogy ne süljön sötétre.
  7. A sütőből kivéve kevés pihenés után, amíg a lepény meleg, az olvasztott bevonóval a tetejét bekenjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38X34
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4530
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 12.

Ajánló

Egyszerű az elkészítés, az adagot természetesen csökkenteni lehet. Ez csak azért lett ekkora, mert ennyi tököt kellett megmentenem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tököt a kertemben termeltem. Meglehetősen sok termett, s már valamit kezdeni kellett velük, mielőtt ellágyultak volna odakinn. Levest, köretetet főztem is belőlük sokat, de még mindig elég sok maradt. Számbavettem, milyen hozzávalókat találok itthon, és ez lett az eredmény. Ajánlatos keskeny szeletekre szelve kínálni, így kellemes fogyasztani.   Miután fele megmaradt, a vékony szeleteket egy zárható dobozban befagyasztottam és amikor vendégek részére azokat elővettem, nagy meglepetésünkre még zamatosabbnak tűnt, mint friss korában. Nagyon örültem ennek!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...