Tökös-narancsos lepény
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
java46
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
58g közönséges tök8 kcal
-
81 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
21g nádcukor79 kcal
-
24g kókuszzsír216 kcal
-
29g finomliszt106 kcal
-
0 kcal
-
112 kcal
-
25g törökmogyoró157 kcal
-
17g tortabevonó91 kcal
Összesen
919
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
700g közönséges tök94 kcal
-
966 kcal
-
660g tojás831 kcal
-
250g nádcukor950 kcal
-
290g kókuszzsír2587 kcal
-
350g finomliszt1274 kcal
-
0 kcal
-
400g burgonyakeményítő1348 kcal
-
300g törökmogyoró1887 kcal
-
200g tortabevonó1092 kcal
Összesen
11029
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
20.3g közönséges tök3 kcal
-
28 kcal
-
19.1g tojás24 kcal
-
7.2g nádcukor28 kcal
-
8.4g kókuszzsír75 kcal
-
10.1g finomliszt37 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
11.6g burgonyakeményítő39 kcal
-
8.7g törökmogyoró55 kcal
-
5.8g tortabevonó32 kcal
Összesen
321
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 14.2 g
Zsír
-
Összesen 49.5 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 181 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 637.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 255 mg
-
Nátrium 150 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.4 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 85.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 377 micro
Összesen
919
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 170.3 g
Zsír
-
Összesen 593.5 g
-
Telített zsírsav 309 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 204 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 2177 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7654.3 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 321 mg
-
Kálcium 1306 mg
-
Vas 45 mg
-
Magnézium 1053 mg
-
Foszfor 3054 mg
-
Nátrium 1801 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 45 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1289.3 g
-
Cukor 608 mg
-
Élelmi rost 70 mg
VÍZ
-
Összesen 1025.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 982 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 61 mg
-
C vitamin: 102 mg
-
D vitamin: 476 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 695 micro
-
Kolin: 1791 mg
-
Retinol - A vitamin: 929 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 595 micro
-
β-crypt 69 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4521 micro
Összesen
11029
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 17.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 221.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.4 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 29.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
321
kcal
Hozzávalók
-
300 g kandírozott narancshéj
-
12 db tojás
-
1 kk szódabikarbóna
-
400 g burgonyakeményítő
Elkészítés
- A tököt lereszeljük, egy tálban a narancshéjjal elkeverjük.
- A tojásokat és a cukrot kézi keverővel jó habosra kikeverjük.
- Közben a kókuszzsírt mikrohullámú sütőben nagyon kis hőfokon (2) kb. 10 perc alatt megolvasztjuk. Előbb a folyékony olajat, majd a cukros tojást a narancsos tökhöz keverjük, azután óvatosan hozzáadjuk a szódabikarbónával elvegyített lisztet, a mogyorót, majd a burgonyakeményítőt.
- A sütőt hőlégkeverő programon 190 C fokra előmelegítjük.
- Egy nagy tepsit vajjal kikenünk, a masszát beleöntjük és betoljuk a sütőbe. 15 perc múlva a sütő hőmérsékletét 170 C fokra, további 15 perc múlva 160 C fokra csökkentjük.
- A sütő hőmérsékletét a lepény színétől függően csökkentjük, ha szépen pirul. Fontos, hogy ne süljön sötétre.
- A sütőből kivéve kevés pihenés után, amíg a lepény meleg, az olvasztott bevonóval a tetejét bekenjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 38X34
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4530
- Feltöltés dátuma: 2012. január 12.
Ajánló
Egyszerű az elkészítés, az adagot természetesen csökkenteni lehet. Ez csak azért lett ekkora, mert ennyi tököt kellett megmentenem.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
java46
34 recept
Ezt a tököt a kertemben termeltem. Meglehetősen sok termett, s már valamit kezdeni kellett velük, mielőtt ellágyultak volna odakinn. Levest, köretetet főztem is belőlük sokat, de még mindig elég sok maradt. Számbavettem, milyen hozzávalókat találok itthon, és ez lett az eredmény. Ajánlatos keskeny szeletekre szelve kínálni, így kellemes fogyasztani. Miután fele megmaradt, a vékony szeleteket egy zárható dobozban befagyasztottam és amikor vendégek részére azokat elővettem, nagy meglepetésünkre még zamatosabbnak tűnt, mint friss korában. Nagyon örültem ennek!