Töki pompos után szabadon
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Horváth Mónika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
13g friss élesztő13 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
75g tej42 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
34 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
14g tojás17 kcal
A töltelékhez
-
125g tejföl248 kcal
-
25g tömlős krémsajt45 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1947
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
300g tej168 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
15g mangalica zsír135 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
55g tojás69 kcal
A töltelékhez
-
500g tejföl990 kcal
-
100g tömlős krémsajt180 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
200g füstölt szalonna1310 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
7783
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
36.8g finomliszt134 kcal
-
1.8g friss élesztő2 kcal
-
4g tojás5 kcal
-
11g tej6 kcal
-
3.7g tejföl7 kcal
-
0.6g mangalica zsír5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
3.1g napraforgó olaj28 kcal
-
2g tojás3 kcal
A töltelékhez
-
18.4g tejföl36 kcal
-
3.7g tömlős krémsajt7 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
6.6g vöröshagyma2 kcal
-
7.4g füstölt szalonna48 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
286
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.1 g
Zsír
-
Összesen 99.8 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 272 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1224.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 104 mg
-
Kálcium 311 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 555 mg
-
Nátrium 159 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 214 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 224 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 246 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 198 micro
-
Kolin: 170 mg
-
Retinol - A vitamin: 241 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 235 micro
Összesen
1947
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 172.3 g
Zsír
-
Összesen 399.1 g
-
Telített zsírsav 138 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 146 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 61 g
-
Koleszterin 1088 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4899 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 415 mg
-
Kálcium 1244 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 341 mg
-
Foszfor 2219 mg
-
Nátrium 635 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 856.1 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 896.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 982 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 40 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 134 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 790 micro
-
Kolin: 680 mg
-
Retinol - A vitamin: 964 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 152 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 942 micro
Összesen
7783
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 180 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
286
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
100 dkg finomliszt
-
5 dkg friss élesztő
-
2 db tojás
-
3 dl tej
-
1 dl tejföl
-
1 ek mangalica zsír
-
só ízlés szerint
-
2 dkg cukor
-
1 dl napraforgó olaj
A töltelékhez
-
5 dl tejföl
-
100 g tömlős krémsajt
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt kb. 1 dl tejben a cukorral felfuttatjuk.
- A lisztet tálba szitáljuk, beletesszük a tojásokat, a zsírt, a tejfölt, sózzuk.
- Ha az élesztő megkelt, hozzátesszük azt is, és a tejet folyamatosan adagolva, közepesen kemény tésztát dagasztunk. Ha úgy gondoljuk, hogy elég lágy a tésztánk, még 1 dl olajat is beledagasztunk. Az olaj azért kell, hogy még másnap is finom puha legyen a tésztánk.
- Legalább 1 órát hagyjuk kelni.
- Amíg a tészta kel, addig a tölteléket elkészítjük. A tejfölbe belekeverjük a krémsajtot, a lereszelt fokhagymát, a szeletekre vágott vöröshagymát és a csíkokra vágott szalonnát, sózzuk. Nem baj, ha egy kicsit sósnak érezzük, mert amikor sül, veszít a sósságából.
- Ha tészta megkelt, két cipót formálunk belőle, kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. Vagy nagy köröket szaggatunk, vagy kb. 10x10 cm-es négyzeteket vágjuk, és 1-1 teáskanál töltelékkel megtöltjük, majd a képen látható módon "párnácskákat" vagy "batyukat" formázunk belőle.
- Tojással megkenjük, és szép pirosra sütjük. Nem baj, ha a sütés közben egy kicsit szétnyílnak.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8223
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
Horváth Mónika
4 recept
Mindig variálom a recepteket kedvem és időm szerint, ez a tészta is így készült el. Lusta voltam a töki pompos tésztáját külön elősütni, így inkább egy egyszerű kelt tésztát csináltam, és az töltöttem meg a töki pompos feltétjével.