r
Nosalty Logó

Töki pompos után szabadon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Horváth Mónika
Töki pompos után szabadon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1947 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 7783 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 286 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.1 g

Zsír

  • Összesen
    99.8 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1224.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    214 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    224 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 1947 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.3 g

Zsír

  • Összesen
    399.1 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    1088 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4899 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    415 mg
  • Kálcium
    1244 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    2219 mg
  • Nátrium
    635 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    856.1 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    896.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    982 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    790 micro
  • Kolin:
    680 mg
  • Retinol - A vitamin:
    964 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    942 micro
Összesen 7783 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt kb. 1 dl tejben a cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, beletesszük a tojásokat, a zsírt, a tejfölt, sózzuk.
  3. Ha az élesztő megkelt, hozzátesszük azt is, és a tejet folyamatosan adagolva, közepesen kemény tésztát dagasztunk. Ha úgy gondoljuk, hogy elég lágy a tésztánk, még 1 dl olajat is beledagasztunk. Az olaj azért kell, hogy még másnap is finom puha legyen a tésztánk.
  4. Legalább 1 órát hagyjuk kelni.
  5. Amíg a tészta kel, addig a tölteléket elkészítjük. A tejfölbe belekeverjük a krémsajtot, a lereszelt fokhagymát, a szeletekre vágott vöröshagymát és a csíkokra vágott szalonnát, sózzuk. Nem baj, ha egy kicsit sósnak érezzük, mert amikor sül, veszít a sósságából.
  6. Ha tészta megkelt, két cipót formálunk belőle, kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. Vagy nagy köröket szaggatunk, vagy kb. 10x10 cm-es négyzeteket vágjuk, és 1-1 teáskanál töltelékkel megtöltjük, majd a képen látható módon "párnácskákat" vagy "batyukat" formázunk belőle.
  7. Tojással megkenjük, és szép pirosra sütjük. Nem baj, ha a sütés közben egy kicsit szétnyílnak.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8223
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töki pompos után szabadon
Horváth Mónika 4 recept

Mindig variálom a recepteket kedvem és időm szerint, ez a tészta is így készült el. Lusta voltam a töki pompos tésztáját külön elősütni, így inkább egy egyszerű kelt tésztát csináltam, és az töltöttem meg a töki pompos feltétjével.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...