r
Nosalty Logó

Tojásszemes kenyér

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Tojásszemes kenyér
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1247
Kalória
35.3g
Fehérje
57.8g
Szénhidrátok
98.6g
Zsír
152.2g
Víz
435.8g
Koleszterin
4.1g
Rost
13.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 1247 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 1247 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 338 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    98.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    436 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2443.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    509 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    508 mg
  • Nátrium
    1282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    152.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 1247 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    98.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    436 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2443.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    509 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    508 mg
  • Nátrium
    1282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    152.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 1247 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    979 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 338 kcal

Elkészítés

  1. A kenyérszeletek közepét éles késsel kivágjuk. Ügyeljünk, hogy a kivágott részek egyben maradjanak.
  2. Egy nagyobb serpenyőben a zsírt és az olajat felmelegítjük.
  3. Ha már jó forró a zsír és az olaj, akkor megmártjuk benne a kenyér közepeket. Mind a két oldalát. Gyorsan, és csak vékonyan. Ezeket egy tányérra félretesszük.
  4. A maradék zsiradékban elvégezzük ezt a műveletet a kenyérszeletekkel is, de ezeket a mártás után benne hagyjuk. Hagyjuk, hogy az alsó oldaluk megpiruljon. Közben a tojásokat feltörjük egy-egy kis edénybe. Ügyelve, hogy a sárgája egyben maradjon.
  5. Ha a kenyér alsó része megpirult, akkor átfordítjuk a szeleteket, és a kivágott részbe óvatosan beleöntjük a tojásokat. Ügyelve, hogy a sárgája ne "törjön" össze. Addig sütjük, amíg a kenyér és a tojás megpirul, illetve megsül. A tojás egy kicsit lágynak fog tűnni, de ha nagyon sokáig sütjük, akkor nagyon száraz lesz.
  6. A különtett kenyér közepeket mindkét oldalán megpirítjuk.
  7. Amikor elkészült, tányérra szedjük. Megszórjuk a reszelt sajttal, ketchuppal, majonézzel, és egy kevés zellerzölddel díszítve, majd ráhelyezve a pirított kenyér közepeket tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Egyszerű, finom és gyorsan elkészíthető reggeli vagy akár vacsora. Nem igényel különösebb konyhai "szaktudást". A felsorolt mennyiségek 1 személy részére elegendőek.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Hagyományos rakott kel

A rakott kel egy igazi kényelmi étel: előfőzött zsenge kelkáposzta rétegezve, fűszeres, darált húsos raguval és párolt rizzsel, a rétegek között tejföllel és sajttal megpimpelve. A ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Réteges kakaós-fahéjas krémes

Az eredeti receptet Mrs. Lipton blogján találtam, és rögtön kapva kaptam az alkalmon, hogy elkészítsem. Nem nehéz megcsinálni, mégis mennyeien finom és szép. Mindenkit levett a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!