r
Nosalty Logó

Tojásos sonkatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tünde
Tojásos sonkatorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tortához

A mártáshoz

Összesen 740 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tortához

A mártáshoz

Összesen 2952 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tortához

A mártáshoz

Összesen 156 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    51.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1874.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    1344 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    533 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    1250 micro
  • β-karotin
    3215 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1724 micro
Összesen 740 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.1 g

Zsír

  • Összesen
    204.5 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1678 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7498.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1233 mg
  • Nátrium
    5378 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.1 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1008.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2132 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    389 micro
  • Kolin:
    1357 mg
  • Retinol - A vitamin:
    849 micro
  • α-karotin
    5001 micro
  • β-karotin
    12858 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    6896 micro
Összesen 2952 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    265 micro
  • β-karotin
    681 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    365 micro
Összesen 156 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tortához

A mártáshoz

Elkészítés

A tortához

  1. Az almát meghámozzuk, félbehasítva a magházát kimetsszük, húsát 1 centis kockákra vágjuk, ahogyan a párizsit, az uborkát, a főtt tojást, a főtt burgonyát és a sárgarépát is.
  2. Mindezeket tálba rakjuk, a zöldborsóval összekeverjük.
  3. A sonkával egy kicsi, de magas tűzálló tálat vagy formát körben kibélelünk.
  4. A mártáshoz az olajat apránként a tojássárgájához keverjük, majd ezt a majonézt a tejföllel dolgozzuk össze.
  5. A porcukorral és a mustárral ízesítjük, megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés citromlevet csepegtetünk bele.
  6. A húsleveskockát 1,5 dl vízben föloldjuk, majd beleöntjük az előzetesen 8 ek vízzel kikevert zselatint is. Kevergetve épp csak 1 percig forraljuk, amíg föloldódik.
  7. Langyosra hűtjük, majd a mártással meg az előkészített hozzávalókkal összekeverjük.
  8. Ezután a sonkával bélelt formába töltjük, elsimítjuk, és néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen.
  9. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel szeleteljük föl.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 365
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 59312
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon mutatós és fincsi is!

Hozzávalók

A tortához

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...