Tojásos sonkatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Tünde
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tortához
-
50g alma23 kcal
-
25g párizsi68 kcal
-
20g csemegeuborka5 kcal
-
90g főtt tojás140 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
50g gépsonka69 kcal
A mártáshoz
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
1g porcukor2 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
10g zselatin34 kcal
Összesen
740
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tortához
-
200g alma94 kcal
-
100g párizsi273 kcal
-
80g csemegeuborka19 kcal
-
360g főtt tojás558 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
200g zöldborsó162 kcal
-
200g gépsonka276 kcal
A mártáshoz
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
40g zselatin134 kcal
Összesen
2952
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tortához
-
10.6g alma5 kcal
-
5.3g párizsi14 kcal
-
4.2g csemegeuborka1 kcal
-
19.1g főtt tojás30 kcal
-
10.6g burgonya6 kcal
-
8.5g sárgarépa3 kcal
-
10.6g zöldborsó9 kcal
-
10.6g gépsonka15 kcal
A mártáshoz
-
4.5g napraforgó olaj40 kcal
-
1.1g tojássárgája3 kcal
-
10.6g tejföl21 kcal
-
0.1g porcukor0 kcal
-
0.5g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1.1g citromlé0 kcal
-
0.5g leveskocka2 kcal
-
2.1g zselatin7 kcal
Összesen
156
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38 g
Zsír
-
Összesen 51.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 419 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1874.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 135 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 308 mg
-
Nátrium 1344 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.8 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 252.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 533 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 89 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 97 micro
-
Kolin: 339 mg
-
Retinol - A vitamin: 212 micro
-
α-karotin 1250 micro
-
β-karotin 3215 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1724 micro
Összesen
740
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 152.1 g
Zsír
-
Összesen 204.5 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 1678 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7498.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 137 mg
-
Kálcium 541 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 190 mg
-
Foszfor 1233 mg
-
Nátrium 5378 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 119.1 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1008.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2132 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 42 mg
-
C vitamin: 136 mg
-
D vitamin: 357 micro
-
K vitamin: 84 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 389 micro
-
Kolin: 1357 mg
-
Retinol - A vitamin: 849 micro
-
α-karotin 5001 micro
-
β-karotin 12858 micro
-
β-crypt 68 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 6896 micro
Összesen
2952
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 397.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 285 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 265 micro
-
β-karotin 681 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 365 micro
Összesen
156
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A tortához
-
1 db alma
-
10 dkg párizsi
-
2 db csemegeuborka
-
6 db főtt tojás
-
2 db burgonya
-
2 db sárgarépa
-
20 dkg zöldborsó
A mártáshoz
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 db tojássárgája
-
2 dl tejföl
-
1 ek mustár
-
só ízlés szerint
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
1 db leveskocka
Elkészítés
A tortához
- Az almát meghámozzuk, félbehasítva a magházát kimetsszük, húsát 1 centis kockákra vágjuk, ahogyan a párizsit, az uborkát, a főtt tojást, a főtt burgonyát és a sárgarépát is.
- Mindezeket tálba rakjuk, a zöldborsóval összekeverjük.
- A sonkával egy kicsi, de magas tűzálló tálat vagy formát körben kibélelünk.
- A mártáshoz az olajat apránként a tojássárgájához keverjük, majd ezt a majonézt a tejföllel dolgozzuk össze.
- A porcukorral és a mustárral ízesítjük, megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés citromlevet csepegtetünk bele.
- A húsleveskockát 1,5 dl vízben föloldjuk, majd beleöntjük az előzetesen 8 ek vízzel kikevert zselatint is. Kevergetve épp csak 1 percig forraljuk, amíg föloldódik.
- Langyosra hűtjük, majd a mártással meg az előkészített hozzávalókkal összekeverjük.
- Ezután a sonkával bélelt formába töltjük, elsimítjuk, és néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen.
- Tálaláskor forró vízbe mártott késsel szeleteljük föl.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 365
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 59321
- Feltöltés dátuma: 2010. április 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Tünde
45 recept
Nagyon mutatós és fincsi is!