r
Nosalty Logó

Tojásos sonkatorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Tünde
Tojásos sonkatorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tortához

A mártáshoz

740
Kalória
38g
Fehérje
29.8g
Szénhidrátok
51.1g
Zsír
252.1g
Víz
419.5g
Koleszterin
5.8g
Rost
13g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tortához

A mártáshoz

Összesen 740 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tortához

A mártáshoz

Összesen 2952 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tortához

A mártáshoz

Összesen 156 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    51.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1874.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    1344 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    252.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    533 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    1250 micro
  • β-karotin
    3215 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1724 micro
Összesen 740 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.1 g

Zsír

  • Összesen
    204.5 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1678 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7498.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1233 mg
  • Nátrium
    5378 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.1 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1008.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2132 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    389 micro
  • Kolin:
    1357 mg
  • Retinol - A vitamin:
    849 micro
  • α-karotin
    5001 micro
  • β-karotin
    12858 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    6896 micro
Összesen 2952 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    265 micro
  • β-karotin
    681 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    365 micro
Összesen 156 kcal

Elkészítés

A tortához

  1. Az almát meghámozzuk, félbehasítva a magházát kimetsszük, húsát 1 centis kockákra vágjuk, ahogyan a párizsit, az uborkát, a főtt tojást, a főtt burgonyát és a sárgarépát is.
  2. Mindezeket tálba rakjuk, a zöldborsóval összekeverjük.
  3. A sonkával egy kicsi, de magas tűzálló tálat vagy formát körben kibélelünk.
  4. A mártáshoz az olajat apránként a tojássárgájához keverjük, majd ezt a majonézt a tejföllel dolgozzuk össze.
  5. A porcukorral és a mustárral ízesítjük, megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés citromlevet csepegtetünk bele.
  6. A húsleveskockát 1,5 dl vízben föloldjuk, majd beleöntjük az előzetesen 8 ek vízzel kikevert zselatint is. Kevergetve épp csak 1 percig forraljuk, amíg föloldódik.
  7. Langyosra hűtjük, majd a mártással meg az előkészített hozzávalókkal összekeverjük.
  8. Ezután a sonkával bélelt formába töltjük, elsimítjuk, és néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen.
  9. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel szeleteljük föl.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Nagyon mutatós és fincsi is!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Virslis sültkrumpli-saláta

A krumplisaláta különösen népszerű a közép-európai konyhákban, így Magyarországon is. Az étel alapja a burgonya, amelyet általában hagymával, savanyú uborkával illetve majonézes ...

Nosalty

Vegán franciasaláta

A franciasaláta klasszikus kiegészítője az ünnepi fogásoknak, és szerencsére ma már a vegán életmódot követőknek sem kell lemondania róla. A két tej- és tojástartalmú hozzávaló a ...

Nosalty vegán

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!