r
Nosalty Logó

Tojásos-lecsós tarhonya

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Tojásos-lecsós tarhonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1222 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4878 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 196 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    54.3 g

Zsír

  • Összesen
    62.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    422 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4211.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    566 mg
  • Nátrium
    3133 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    97 micro
  • β-karotin
    571 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    840 micro
Összesen 1222 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    217.1 g

Zsír

  • Összesen
    250.2 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16847.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    464 mg
  • Kálcium
    1103 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    2263 mg
  • Nátrium
    12534 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    432.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1304.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1141 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    389 mg
  • D vitamin:
    386 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1521 micro
  • Kolin:
    1385 mg
  • Retinol - A vitamin:
    935 micro
  • α-karotin
    389 micro
  • β-karotin
    2283 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    3361 micro
Összesen 4878 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    683.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    509 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    313 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kevés olajon megpirítjuk a tarhonyát, és felöntjük dupla mennyiségű forró vízzel, megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk.
  2. A vöröshagymát megpucoljuk, cikkekre szeleteljük, és kevés olajon megfonnyasztjuk. Rátesszük a feldarabolt paprikát és a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
  3. A tojásokat felkarikázzuk a kolbásszal együtt.
  4. Egy közepes tepsit kiolajozunk, belerakjuk a tarhonya felét, ráöntjük a lecsót, elosztjuk rajta a tojás és kolbász szeleteket. Ráöntjük a maradék tarhonyát.
  5. A tejfölbe belekeverjük a mustárt, és ráöntjük a tarhonya tetejére. Ráreszeljük a sajtot, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5854
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tojásos-lecsós tarhonya
Salamon Csilla 1202 recept

Itt a lecsó szezonja. Ajánlom mindenkinek, aki szereti.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...