r
Nosalty Logó

Tojásos kosárkák ropogós cérnametélttel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Tojásos kosárkák ropogós cérnametélttel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztás részhez

A tojásos részhez

Összesen 323 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztás részhez

A tojásos részhez

Összesen 1289 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztás részhez

A tojásos részhez

Összesen 228 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    296 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    654.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    364 micro
Összesen 323 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.5 g

Zsír

  • Összesen
    76 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2616.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    929 mg
  • Nátrium
    1137 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    474 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    258 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    940 mg
  • Retinol - A vitamin:
    472 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1456 micro
Összesen 1289 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

A tésztás részhez

A tojásos részhez

Elkészítés

A tésztás részhez

  1. A cérnametéltet lobogva forró, enyhén sós vízben 2 perc alatt kifőzzük. Leszűrjük, összekeverjük az olívaolajjal és a fokhagymával, majd hagyjuk langyosra hűlni.
  2. Közben elkészítjük a tojásos részt: a tojásokat, a tejet és a fokhagymát rugós fejű kézi habverővel jól elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a bacont és a petrezselymet is.
  3. 24 horpadásos minimuffin tepsi horpadásaiba kb. 2-2 kanálnyit adagolunk a tojásos részből úgy, hogy kb. 1/2 centis hely maradjon a tetején a tésztának (hagyományos méretű, 12 horpadásos szilikonos muffintepsit is használhatunk).
  4. A langyosra hűlt tésztás részhez keverjük a tojássárgáját, és óvatosan 1-1 teáskanálnyit teszünk belőle a tojásos részek tetejére (csak lazán tegyük rá, hogy ne süllyedjen nagyon bele).
  5. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük őket, hogy a belsejük krémesen puhára, a tetejükön a tészta pedig ropogósra süljön.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5329
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finomak, mutatósak, húsvétkor klassz italkorcsolya, hétköznap gyors vacsora lehet belőlük. Recept forrása: Stahl magazin 2013/tavasz

Hozzávalók

A tésztás részhez

A tojásos részhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...