r
Nosalty Logó

Tojásos fokhagymaleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Tojásos fokhagymaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A leveshez

A bouquet garni-hoz

A tálaláshoz

Összesen 201 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A leveshez

A bouquet garni-hoz

A tálaláshoz

Összesen 799 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A leveshez

A bouquet garni-hoz

A tálaláshoz

Összesen 157 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    748 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 201 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    415 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2992.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    784 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    713 mg
  • Nátrium
    1298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    764 micro
Összesen 799 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    588.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A bouquet garni-hoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A felhevített zsírt keverjük el a liszttel, adjuk hozzáa hagymákat, és kis lángon fonnyasszuk meg,gyakran kevergetve.
  2. Öntsük fel a levessel, fűszerezzük a tárkonnyal, dobjuk bele a bouquet garnit, forraljuk fel, majd kis lángon főzzük 20 percig. Pecázzuk ki a fűszercsokrot.
  3. A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét kicsit verjük fel, és lassan csurgassuk a levesbe. Vegyük le a tűzről, a sárgájához adjunk 1-2 merőkanálnyi forrólevet, és állandóan kevergetve a levest, ezt is öntsük bele.
  4. Tálaláskor a tányér aljára rakjunk a pirított kenyérből, szórjunk ráreszelt sajtot, merjük ráa forrólevest,végül szórjunk rásnidlinget. Jóétvágyat!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 139
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8490
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 27.

Ajánló

Fokhagyma kedvelőknek. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor a kínai tojáslevest keresgéltem, a wikipedia megemlítette ezt a levest, hogy ez ugyan fokhagymaleves, de hasonlóan tojást adnak hozzá. A hozzávalókat amikor elolvastam, gondoltam, ebből csak valami finomság lehet. A bouquet garni pedig mindig más fűszereket tartalmazhat, a gyakran használtak között szerepel a petrezselyem, kakukkfű és a babérlevél. Ezeket csak kössük össze, így a főzés végén könnyebb kipecázni. Viszont ha például szemes borsot is használunk, akkor ahhoz teatojás használatát ajánlom.

Hozzávalók

A leveshez

A bouquet garni-hoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...