r
Nosalty Logó

Tojásos fokhagymaleves

0,0

0 ÉRTÉKELÉS7 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
witch
Tojásos fokhagymaleves
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A bouquet garni-hoz

A tálaláshoz

201
Kalória
10.8g
Fehérje
21.3g
Szénhidrátok
7.7g
Zsír
48.1g
Víz
103.8g
Koleszterin
1.9g
Rost
2.1g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A leveshez

A bouquet garni-hoz

A tálaláshoz

Összesen 201 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A leveshez

A bouquet garni-hoz

A tálaláshoz

Összesen 799 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A leveshez

A bouquet garni-hoz

A tálaláshoz

Összesen 157 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    748 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 201 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    415 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2992.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    784 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    713 mg
  • Nátrium
    1298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    192.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    764 micro
Összesen 799 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    588.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 157 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A felhevített zsírt keverjük el a liszttel, adjuk hozzáa hagymákat, és kis lángon fonnyasszuk meg,gyakran kevergetve.
  2. Öntsük fel a levessel, fűszerezzük a tárkonnyal, dobjuk bele a bouquet garnit, forraljuk fel, majd kis lángon főzzük 20 percig. Pecázzuk ki a fűszercsokrot.
  3. A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét kicsit verjük fel, és lassan csurgassuk a levesbe. Vegyük le a tűzről, a sárgájához adjunk 1-2 merőkanálnyi forrólevet, és állandóan kevergetve a levest, ezt is öntsük bele.
  4. Tálaláskor a tányér aljára rakjunk a pirított kenyérből, szórjunk ráreszelt sajtot, merjük ráa forrólevest,végül szórjunk rásnidlinget. Jóétvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 35 perc

Amikor a kínai tojáslevest keresgéltem, a wikipedia megemlítette ezt a levest, hogy ez ugyan fokhagymaleves, de hasonlóan tojást adnak hozzá. A hozzávalókat amikor elolvastam, gondoltam, ebből csak valami finomság lehet. A bouquet garni pedig mindig más fűszereket tartalmazhat, a gyakran használtak között szerepel a petrezselyem, kakukkfű és a babérlevél. Ezeket csak kössük össze, így a főzés végén könnyebb kipecázni. Viszont ha például szemes borsot is használunk, akkor ahhoz teatojás használatát ajánlom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!