Tojásos-bazsalikomos rakott karfiol
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
350g karfiol35 kcal
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0 kcal
-
60g főtt tojás93 kcal
-
100g rizs358 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
773
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
700g karfiol70 kcal
-
250g darált sertéshús455 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0 kcal
-
120g főtt tojás186 kcal
-
200g rizs716 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1545
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
49.1g karfiol5 kcal
-
17.5g darált sertéshús32 kcal
-
6.3g vöröshagyma2 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0 kcal
-
8.4g főtt tojás13 kcal
-
14g rizs50 kcal
-
3.9g tojás5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
108
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.9 g
Zsír
-
Összesen 22.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 393 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1119.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 598 mg
-
Nátrium 246 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 330.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 95 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 357 micro
-
Kolin: 400 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 337 micro
Összesen
773
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 91.8 g
Zsír
-
Összesen 45.9 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 785 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2238.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 223 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 167 mg
-
Foszfor 1196 mg
-
Nátrium 491 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 185.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 661.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 269 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 144 mg
-
D vitamin: 189 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 713 micro
-
Kolin: 800 mg
-
Retinol - A vitamin: 268 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 675 micro
Összesen
1545
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 156.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
108
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes fej karfiol
-
25 dkg darált sertéshús
-
1 közepes db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
4 levél bazsalikom
-
chili ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
2 db főtt tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A rizst megfőzzük. A hagymát üvegesre pároljuk, amikor ez kész, rátesszük a darált húst, a zúzott fokhagymát, a felaprított bazsalikom levelet (én frisset használtam), sót, paprikát, borsot. Ha teszünk bele chilit, akkor azt is. Ha szárazabb a darált hús, akkor tehetünk még bele kevés zsírt is, illetve egy pici vizet, hogy szaftosabb legyen. A karfiolt sós vízben előfőzzük, ízlés szerint. (Én teljesen puhán szeretem, de lehet félig is főzni, akkor egy picit ropogósabb marad.)
- A jénait kikenjük pici zsírral, az aljára sorban kirakjuk a karfiol rózsákat. Erre tetszés szerinti sorrendben tehetjük a tölteléket. (Én a karfiolra tettem a rizst, szépen egyenletesen, arra a szeletelt tojásokat, végül a darált húsos keveréket (a szaftját meghagytam, a tetejére kerülő öntethez.) Majd erre került egy újabb sor karfiol.
- A tetejére a következő került: 1 nagy tojást kikeverünk, belekeverjük a hús finom szaftját, sót, borsot, majd az egésznek a tetejére ráöntjük. Ez ha elég lazán van a rizs, tehát nincs megnyomkodva, lefolyik a jénai aljáig, átfutva az egész ételt. Miután megsül, krémessé válik a tojásos krém benne. A tetejére díszítésként szórhatunk bazsalikomot, de aki szeretné egy picit felturbózni, jócskán megszórhatja sajttal.
- A jénait nem előmelegített sütőbe tesszük, hanem együtt melegszik az étel a sütővel. Addig sütjük, ameddig el nem kezd pirosodni.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 4514
- Feltöltés dátuma: 2014. április 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Párom nagyon szereti a rakott karfiolt, gondoltam meglepem. Hozzáfogtam egy klasszikus rakott karfiolhoz, utána úgy döntöttem, mégis rendhagyó leszek, és egy picit változtatok a recepten. A legnagyobb sugallatot a változtatásra az asztalon növő, szép nagy bazsalikom bokrom látványa nyújtotta. Végül is ez született belőle. :)