r
Nosalty Logó

Tojáslikőrös kenyérpuding

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Tojáslikőrös kenyérpuding
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 462 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1848 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 262 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    713.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 462 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    94.5 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    851 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2853.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    536 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    711 mg
  • Nátrium
    1346 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.8 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    356.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    838 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    557 mg
  • Retinol - A vitamin:
    821 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    847 micro
Összesen 1848 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 262 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk a kenyeret kisebb szeletekre. A tojást, a tojássárgáját, a tojáslikőrt és a tejszínt alaposan keverjük össze, majd adjunk hozzá egy csipet sót.
  2. A kenyérszeleteket mártogassuk bele a keverékbe, majd fektessük egy kivajazott, hőálló tálba. Ha maradt a tojásos cuccból, öntsük rá, majd szórjuk meg áfonyával és egy evőkanál kristálycukrral a tetejét
  3. 180 fokra melegítsük elő a sütőt és 15-20 perc alatt pirítsuk aranybarnára a kenyérpudingot.
  4. Porcukorral megszórva, lekvárral vagy tejszínhabbal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2354
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hétvégi kényeztetetés, amikor az embernek van ideje a ráérős reggelikre. Az se baj, ha kicsit szikkadt kenyeret találunk hozzá, sőt, még jobban beszívja majd a tojáslikőrrel fűszerezett öntetet!  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...