r
Nosalty Logó

Tojáslepény sajtszószos spárgával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Tojáslepény sajtszószos spárgával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A lepényhez

A töltelékhez

Összesen 786 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A lepényhez

A töltelékhez

Összesen 1571 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A lepényhez

A töltelékhez

Összesen 120 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    46.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1897.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    728 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    540 mg
  • Nátrium
    474 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    449 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    260 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    364 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    1011 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2121 micro
Összesen 786 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    68.2 g

Zsír

  • Összesen
    92.4 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3795.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    1456 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    1080 mg
  • Nátrium
    948 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    527.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    897 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    521 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    473 micro
  • Kolin:
    497 mg
  • Retinol - A vitamin:
    728 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    2022 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4243 micro
Összesen 1571 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

A lepényhez

A töltelékhez

Elkészítés

A lepényhez

  1. A spárgának eltávolítjuk a fás részét, és enyhén sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük.
  2. A lepényekhez felverjük a tojásokat, beleöntjük a tejet, a kukoricalisztet (habverővel érdemes, hogy ne legyen csomós), fűszerezzük, és 1 ek olajat is teszünk hozzá. A vékonyra karikázott újhagymát is beledolgozzuk.
  3. Palacsintasütőben 1 tk olajat hevítünk, és beleöntjük a massza felét. Falapáttal alányúlva megfordítjuk, és a másik oldalát is megpirítjuk kissé. A massza másik feléből is sütünk egy dundi lepénykét.
  4. A mártáshoz a vajat felolvasztjuk, a kukoricalisztet beletesszük, felöntjük a tejjel, és csomómentesre keverve felfőzzük. Belekeverünk 2 ek tejfölt.
  5. Fűszerezzük, és belereszeljük a sajt felét.
  6. A lepényeket vastagon megkenjük a szósszal, és az egyik felére sorakoztatjuk a spárgát (fejtől-lábtól). Nagylyukú reszelőn megreszeljük a maradék sajtot, és megszórjuk vele a spárgát. A lepényeket félbehajtjuk, és tetejüket a maradék szósszal és durvára reszelt sajttal díszítjük.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4523
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 22.

Ajánló

Mártikának szeretettel! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kaptam 20 dkg spárgát. Mi legyen belőle? Hát egy gyors, könnyű vacsora. És közben a kukoricaliszttel is kísérleteztem egy kicsit. Mert megígértem.

Hozzávalók

A lepényhez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...