r
Nosalty Logó

Tojáslepény sajtszószos spárgával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS10 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Fahéj
Tojáslepény sajtszószos spárgával
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A lepényhez

A töltelékhez

786
Kalória
34.1g
Fehérje
58.8g
Szénhidrátok
46.2g
Zsír
263.8g
Víz
364.9g
Koleszterin
7.7g
Rost
12g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A lepényhez

A töltelékhez

Összesen 786 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A lepényhez

A töltelékhez

Összesen 1571 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A lepényhez

A töltelékhez

Összesen 120 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    46.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1897.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    728 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    540 mg
  • Nátrium
    474 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    263.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    449 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    260 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    364 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    1011 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2121 micro
Összesen 786 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    68.2 g

Zsír

  • Összesen
    92.4 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3795.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    1456 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    1080 mg
  • Nátrium
    948 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    527.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    897 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    521 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    473 micro
  • Kolin:
    497 mg
  • Retinol - A vitamin:
    728 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    2022 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4243 micro
Összesen 1571 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 120 kcal

Elkészítés

A lepényhez

  1. A spárgának eltávolítjuk a fás részét, és enyhén sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük.
  2. A lepényekhez felverjük a tojásokat, beleöntjük a tejet, a kukoricalisztet (habverővel érdemes, hogy ne legyen csomós), fűszerezzük, és 1 ek olajat is teszünk hozzá. A vékonyra karikázott újhagymát is beledolgozzuk.
  3. Palacsintasütőben 1 tk olajat hevítünk, és beleöntjük a massza felét. Falapáttal alányúlva megfordítjuk, és a másik oldalát is megpirítjuk kissé. A massza másik feléből is sütünk egy dundi lepénykét.
  4. A mártáshoz a vajat felolvasztjuk, a kukoricalisztet beletesszük, felöntjük a tejjel, és csomómentesre keverve felfőzzük. Belekeverünk 2 ek tejfölt.
  5. Fűszerezzük, és belereszeljük a sajt felét.
  6. A lepényeket vastagon megkenjük a szósszal, és az egyik felére sorakoztatjuk a spárgát (fejtől-lábtól). Nagylyukú reszelőn megreszeljük a maradék sajtot, és megszórjuk vele a spárgát. A lepényeket félbehajtjuk, és tetejüket a maradék szósszal és durvára reszelt sajttal díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 5 perc

Kaptam 20 dkg spárgát. Mi legyen belőle? Hát egy gyors, könnyű vacsora. És közben a kukoricaliszttel is kísérleteztem egy kicsit. Mert megígértem.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Édes gofri

Nyáron a strandokon nem csak a lángos az abszolút sztár, hanem a gofri is! Hatalmas tejszínhabbal és csokiöntettel a tetején, de most csak az alap gofri receptjét mutatjuk meg Nektek, amit ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!