r
Nosalty Logó

Tojásfasírtos krumplipürés süni

Salamon Csilla
Tojásfasírtos krumplipürés süni
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tojásfasírthoz

Krumplipüréhez

Díszítéshez

569
Kalória
27.2g
Fehérje
56.3g
Szénhidrát
26.1g
Zsír
367.6g
Víz
569.6g
Koleszterin
5.9g
Élelmi rost
5.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tojásfasírthoz

Krumplipüréhez

Díszítéshez

Összesen 569 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tojásfasírthoz

Krumplipüréhez

Díszítéshez

Összesen 2270 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tojásfasírthoz

Krumplipüréhez

Díszítéshez

Összesen 101 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1320.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    489 mg
  • Nátrium
    450 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    367.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    469 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    922 micro
Összesen 569 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.7 g

Zsír

  • Összesen
    104.4 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5283.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    913 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    344 mg
  • Foszfor
    1954 mg
  • Nátrium
    1799 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    225.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    1470.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1284 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    546 micro
  • Kolin:
    1878 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1171 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    1265 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3688 micro
Összesen 2270 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    114 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 101 kcal

Elkészítés

Tojásfasírthoz

  1. 10 db tojást megsütünk, közben a zsemléket vízbe áztatjuk.
  2. Amikor a tojás megsült, hozzáadjuk a vízből kicsavart zsemléket, 2 db nyers tojást, sózzuk, borsozzuk, meghintjük fűszerpaprikával. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, amennyit felvesz.
  3. Gombócokat formálunk belőle, és forró olajba kisütjük.

Krumplipüréhez

  1. A krumplipüréhez a krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük. Amikor megfőtt leszűrjük, hozzáadjuk a tejfölt, és jól összedolgozzuk.

Díszítéshez

  1. Egy tányérra halmozunk a krumplipüréből, süni alakot formázunk belőle. Nyomózsákba teszünk egy kevés pürét, és azzal nyomkodjuk rá a süni "tüskéit". Olívabogyóból készítjük a szemeit és az orrát.
  2. A süni köré tesszük a salátaleveleket, rá a gombócokat. Retekkel, paradicsom és uborkaszeletekkel, valamint fodros petrezselyemmel díszítjük a tálat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Több időm jutott most a konyhai kreativitásaimhoz.:)

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...