Tojás nélküli rántott hús
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 16% Zsír
Fűszeres zsemlemorzsa
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
7g dió43 kcal
Panírozáshoz-sütéshez
-
125g csirkemellfilé150 kcal
-
25 kcal
-
25g író10 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Köret
-
125g burgonya72 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
25g író10 kcal
-
45g édesburgonya28 kcal
Összesen
1052
kcal
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 16% Zsír
Fűszeres zsemlemorzsa
-
200g zsemlemorzsa790 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
26g dió170 kcal
Panírozáshoz-sütéshez
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
101 kcal
-
100g író40 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
Köret
-
500g burgonya289 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
100g író40 kcal
-
180g édesburgonya111 kcal
Összesen
4202
kcal
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 16% Zsír
Fűszeres zsemlemorzsa
-
10.5g zsemlemorzsa41 kcal
-
2.6g parmezán sajt10 kcal
-
0.2g kakukkfű0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1.4g dió9 kcal
Panírozáshoz-sütéshez
-
26.2g csirkemellfilé31 kcal
-
1.6g tönkölybúza liszt5 kcal
-
5.2g író2 kcal
-
8.9g napraforgó olaj79 kcal
Köret
-
26.2g burgonya15 kcal
-
2.6g vaj19 kcal
-
5.2g író2 kcal
-
9.4g édesburgonya6 kcal
Összesen
219
kcal
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 45.6 g
Zsír
-
Összesen 66.8 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 129 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1788 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 339 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 605 mg
-
Nátrium 669 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 247.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 361 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 127 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 2809 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
1052
kcal
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 182.3 g
Zsír
-
Összesen 267 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 102 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 83 g
-
Koleszterin 515 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7152.2 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 187 mg
-
Kálcium 1357 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 476 mg
-
Foszfor 2420 mg
-
Nátrium 2675 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 272.2 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 989.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1445 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 75 mg
-
C vitamin: 84 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 69 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 385 micro
-
Kolin: 564 mg
-
Retinol - A vitamin: 507 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 11236 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
4202
kcal
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 374.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 140 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 589 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
219
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Fűszeres zsemlemorzsa
-
200 g zsemlemorzsa
-
50 g parmezán sajt
Panírozáshoz-sütéshez
-
50 dkg csirkemellfilé
-
3 dkg tönkölybúza liszt
-
1 dl író
Köret
-
50 dkg burgonya
-
5 dkg vaj
-
1 dl író
-
1 db édesburgonya
Elkészítés
Fűszeres zsemlemorzsa
- Ha van otthon fehér kenyerünk vagy zsemlénk, akkor késes aprítóban készíthetünk friss zsemlemorzsát.
- Mellé téve a diót azt is ledarálhatjuk.
- Hozzákeverjük a kakukkfű letépkedett leveleit, néhány tekerés borsot, és frissen reszeljük hozzá a parmezánt. Jól elkeverjük.
Panírozáshoz-sütéshez
- A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, kevés lisztben megforgatjuk.
- Az íróba belemártjuk, majd a fűszeres zsemlemorzsába forgatjuk.
- Forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük, konyhai törlőn leitatjuk a felesleges olajat.
- A juliene-re felvágott édesburgonyát is kisütjük, majd leitatjuk róla a felesleges olajat.
Köret
- A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
- Hozzáadjuk a vajat és az írót, és habosra keverjük.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 336
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 82
- Össznézettség: 110612
- Feltöltés dátuma: 2013. november 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Nem volt vele más célom, csak egy finom ebédet szerettem volna főzni. Illetve, mivel frissen vásároltam az írót, ilyenkor igyekszem minél hamarabb elhasználni. Nagyon finom, lágy lesz tőle a hús, aminek kiváló kontrasztot ad a roppanós bunda. Színben, ízben, állagban jó kiegészítő a ropogósra pirított szalma édesburgonya (fiam nagy kedvence).