Tojás nélküli csavart fahéjas
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
helena26
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 16% Zsír
Kelt tészta
-
67g rétesliszt243 kcal
-
25g tej14 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
4 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
24 kcal
Fahéjas töltelék
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
10g vaj72 kcal
Összesen
558
kcal
- 6% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 16% Zsír
Kelt tészta
-
400g rétesliszt1456 kcal
-
150g tej84 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Fahéjas töltelék
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
60g vaj430 kcal
Összesen
3337
kcal
- 6% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 16% Zsír
Kelt tészta
-
44.2g rétesliszt161 kcal
-
16.6g tej9 kcal
-
5.5g cukor21 kcal
-
2.2g friss élesztő2 kcal
-
6.6g vaj47 kcal
-
1.8g napraforgó olaj16 kcal
Fahéjas töltelék
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
16.6g cukor64 kcal
-
6.6g vaj47 kcal
Összesen
367
kcal
- 6% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 20.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 191.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.8 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 13.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
558
kcal
- 6% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 48.5 g
Zsír
-
Összesen 120.6 g
-
Telített zsírsav 65 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 258 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1149.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 140 mg
-
Kálcium 266 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 528 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 514.9 g
-
Cukor 207 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 80.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 821 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 265 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 805 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 190 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
3337
kcal
- 6% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 126.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.8 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 8.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
367
kcal
Hozzávalók
Kelt tészta
-
40 dkg rétesliszt
-
5 dkg cukor
-
2 dkg friss élesztő
-
6 dkg vaj
Fahéjas töltelék
-
3 kávéskanál fahéj
-
0.5 kávéskanál szegfűszeg
-
15 dkg cukor
-
6 dkg vaj
Elkészítés
Kelt tészta
- Meleg, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
- Kimérjük a hozzávalókat, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, és kidolgozzuk szép simára a tésztát.
- Kinyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal és a fahéjas cukorral.
- Feltekerjük, mint a bejglit, és félbehajtva megcsavarjuk.
- Kivajazott kenyérformába helyezzük. Olajjal lekenjük, és duplájára kelesztjük, majd előmelegített sütőben megsütjük.
- Kivéve a sütőből még egyszer lekenjük olajjal. Tetejét megszórhatjuk vaníliás porcukorral.
Fahéjas töltelék
- A fahéjat kristálycukorral, őrölt szegfűszeggel elkeverjük.
- A kinyújtott tésztát megkenjük olvasztott vajjal, és ráöntjük a fahéjas cukrot, elsimítjuk, felcsavarjuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1845
- Feltöltés dátuma: 2016. január 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
helena26
458 recept
Szünidő van az iskolában, és jön pár napra hozzánk a kisunokám, szerettem volna örömöt szerezni ezzel a finom kaláccsal. A süteményekből most az ünnepek alatt elteltünk, így most kalácsot sütöttem.