r
Nosalty Logó

Tojás nélküli csavart fahéjas

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
helena26
Tojás nélküli csavart fahéjas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Kelt tészta

Fahéjas töltelék

Összesen 558 kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Kelt tészta

Fahéjas töltelék

Összesen 3337 kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Kelt tészta

Fahéjas töltelék

Összesen 367 kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 558 kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    48.5 g

Zsír

  • Összesen
    120.6 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1149.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    528 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    514.9 g
  • Cukor
    207 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    821 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    805 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 3337 kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 367 kcal

Hozzávalók

Kelt tészta

Fahéjas töltelék

Elkészítés

Kelt tészta

  1. Meleg, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. Kimérjük a hozzávalókat, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, és kidolgozzuk szép simára a tésztát.
  3. Kinyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal és a fahéjas cukorral.
  4. Feltekerjük, mint a bejglit, és félbehajtva megcsavarjuk.
  5. Kivajazott kenyérformába helyezzük. Olajjal lekenjük, és duplájára kelesztjük, majd előmelegített sütőben megsütjük.
  6. Kivéve a sütőből még egyszer lekenjük olajjal. Tetejét megszórhatjuk vaníliás porcukorral.

Fahéjas töltelék

  1. A fahéjat kristálycukorral, őrölt szegfűszeggel elkeverjük.
  2. A kinyújtott tésztát megkenjük olvasztott vajjal, és ráöntjük a fahéjas cukrot, elsimítjuk, felcsavarjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 1863
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Szünidő van az iskolában, és jön pár napra hozzánk a kisunokám, szerettem volna örömöt szerezni ezzel a finom kaláccsal. A süteményekből most az ünnepek alatt elteltünk, így most kalácsot sütöttem.

Hozzávalók

Kelt tészta

Fahéjas töltelék

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...