Tiramisu torta ahogy Nikóka készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nikóka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 20% Zsír
Piskóta tortához
-
14g tojás17 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
19 kcal
-
8g tej5 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Egyéb hozzávalók
-
12g babapiskóta44 kcal
-
8g kávé1 kcal
-
8g tej5 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
4 kcal
Krémhez
Összesen
419
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 20% Zsír
Piskóta tortához
-
165g tojás208 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
26g napraforgó olaj225 kcal
-
100g tej56 kcal
-
180g finomliszt655 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
Egyéb hozzávalók
-
140g babapiskóta526 kcal
-
100g kávé9 kcal
-
100g tej56 kcal
-
4g rumaroma0 kcal
-
46 kcal
Krémhez
-
250g mascarpone1010 kcal
-
2g rumaroma0 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
400g növényi habtejszín1004 kcal
-
5g zselatin17 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
5029
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 20% Zsír
Piskóta tortához
-
8.4g tojás11 kcal
-
7.6g cukor29 kcal
-
1.3g napraforgó olaj11 kcal
-
5.1g tej3 kcal
-
9.1g finomliszt33 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
Egyéb hozzávalók
-
7.1g babapiskóta27 kcal
-
5.1g kávé0 kcal
-
5.1g tej3 kcal
-
0.2g rumaroma0 kcal
-
2 kcal
Krémhez
-
12.7g mascarpone51 kcal
-
0.1g rumaroma0 kcal
-
8.4g tojás11 kcal
-
5.1g cukor20 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
20.3g növényi habtejszín51 kcal
-
0.3g zselatin1 kcal
-
2.5g víz0 kcal
Összesen
255
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 21.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 307.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.8 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
419
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 110 g
Zsír
-
Összesen 260.5 g
-
Telített zsírsav 112 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1088 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3687.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 155 mg
-
Kálcium 744 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 256 mg
-
Foszfor 1320 mg
-
Nátrium 1192 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 561.4 g
-
Cukor 340 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 391.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 465 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 191 micro
-
Kolin: 877 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1501 micro
Összesen
5029
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 187.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.5 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
255
kcal
Hozzávalók
Piskóta tortához
-
3 db tojás
-
15 dkg cukor
-
0.3 dl napraforgó olaj
-
18 dkg finomliszt
-
4 g sütőpor
Egyéb hozzávalók
-
20 db babapiskóta
-
1 dl kávé
-
1 dl tej
Krémhez
-
25 dkg mascarpone
-
3 db tojás
-
10 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
4 dl növényi habtejszín
-
0.5 dkg zselatin
-
0.5 dl víz
Elkészítés
Piskóta tortához
- A tojásfehérjét 6 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk. Majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a fehérjehabot.
- 26 cm-es tortakarikában megsütjük. Kb. 35 perc alatt 170 fokon légkeveréses sütőben.
Egyéb hozzávalók
- A főzött kávét a tejjel és a rumaromával összekeverjük. Ezzel locsoljuk meg majd a babapiskótákat.
Krémhez
- A zselatint a vízzel felfőzzük.
- A mascarponét a rummal elkeverjük, 2 dl hulalát felverünk. Majd visszatesszük őket a hűtőbe.
- A tojásokat a cukorral gőz felett, állandó kevergetés mellett addig melegítjük, amíg éppen csak nem forr. Levesszük, és addig keverjük robotgéppel, amíg kihűl, közben szépen ki fog habosodni. A rumos mascarponét hozzákeverjük, és belecsurgatjuk a zselatint. Majd hozzákeverjük a hulalát.
- A tortát kettévágjuk, és az alsó felét visszahelyezzük a karikába, erre rákenjük a krém felét, majd bemártogatjuk a babapiskótákat és rátesszük. Meghintjük kakaóporral, erre tesszük a krém másik felét. Befedjük a lappal, és egy éjszakára betesszük a hűtőbe.
- Másnap levesszük róla a karikát, a maradék felvert hulalával megkenjük és feldíszítjük. Meghintjük kakaóporral a tetejét.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 11119
- Feltöltés dátuma: 2013. december 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nikóka
172 recept
Már régebben készítettem ezt a tortát. A legtöbb receptben nyers tojással kell készíteni, nekem ez nem tetszett. Így egy kissé átalakítottam, a tojást kissé hőkezeltem, nagyon finom lett! Azóta már még egyszer elkészítettem.