r
Nosalty Logó

Tiramisu torta ahogy Nikóka készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikóka
Tiramisu torta ahogy Nikóka készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta tortához

Egyéb hozzávalók

Krémhez

Összesen 419 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta tortához

Egyéb hozzávalók

Krémhez

Összesen 5029 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta tortához

Egyéb hozzávalók

Krémhez

Összesen 255 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 419 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    110 g

Zsír

  • Összesen
    260.5 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1088 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3687.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    744 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    1320 mg
  • Nátrium
    1192 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    561.4 g
  • Cukor
    340 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    391.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    877 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1501 micro
Összesen 5029 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

Piskóta tortához

Egyéb hozzávalók

Krémhez

Elkészítés

Piskóta tortához

  1. A tojásfehérjét 6 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk. Majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a fehérjehabot.
  2. 26 cm-es tortakarikában megsütjük. Kb. 35 perc alatt 170 fokon légkeveréses sütőben.

Egyéb hozzávalók

  1. A főzött kávét a tejjel és a rumaromával összekeverjük. Ezzel locsoljuk meg majd a babapiskótákat.

Krémhez

  1. A zselatint a vízzel felfőzzük.
  2. A mascarponét a rummal elkeverjük, 2 dl hulalát felverünk. Majd visszatesszük őket a hűtőbe.
  3. A tojásokat a cukorral gőz felett, állandó kevergetés mellett addig melegítjük, amíg éppen csak nem forr. Levesszük, és addig keverjük robotgéppel, amíg kihűl, közben szépen ki fog habosodni. A rumos mascarponét hozzákeverjük, és belecsurgatjuk a zselatint. Majd hozzákeverjük a hulalát.
  4. A tortát kettévágjuk, és az alsó felét visszahelyezzük a karikába, erre rákenjük a krém felét, majd bemártogatjuk a babapiskótákat és rátesszük. Meghintjük kakaóporral, erre tesszük a krém másik felét. Befedjük a lappal, és egy éjszakára betesszük a hűtőbe.
  5. Másnap levesszük róla a karikát, a maradék felvert hulalával megkenjük és feldíszítjük. Meghintjük kakaóporral a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11119
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tiramisu torta ahogy Nikóka készíti
Nikóka 172 recept

Már régebben készítettem ezt a tortát. A legtöbb receptben nyers tojással kell készíteni, nekem ez nem tetszett. Így egy kissé átalakítottam, a tojást kissé hőkezeltem, nagyon finom lett! Azóta már még egyszer elkészítettem.

Hozzávalók

Piskóta tortához

Egyéb hozzávalók

Krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...