r
Nosalty Logó

Tiramisu tojás nélkül Boszi konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Boszi
Tiramisu tojás nélkül Boszi konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A krémhez

Az alaphoz

A tetejére

811
Kalória
14.9g
Fehérje
64.8g
Szénhidrátok
48.5g
Zsír
98.2g
Víz
37g
Koleszterin
2.1g
Rost
30.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A krémhez

Az alaphoz

A tetejére

Összesen 811 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A krémhez

Az alaphoz

A tetejére

Összesen 4853 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A krémhez

Az alaphoz

A tetejére

Összesen 226 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    48.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    98.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 811 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.3 g

Zsír

  • Összesen
    291.2 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2047.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    732 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    662 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    388.6 g
  • Cukor
    182 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    588.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    558 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 4853 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    94.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 226 kcal

Elkészítés

A krémhez

  1. Elkészítjük a babapiskóta mártogatásához a kávé és a rum keverékét.
  2. Elkészítjük a pudingot a tasakon lévő utasítás szerint a fél liter tejjel, majd a mascarponét is belekeverjük. Jól eldolgozzuk. Lehet robotgépet is használni.
  3. A tejszínt felverjük.
  4. Összeállítás: egy nagyobb jénaiba elkezdjük rakosgatni a kávéba mártott babapiskótákat. Vigyázni kell, ne ázzanak el. (Én úgy szoktam, hogy csak az egyik oldalát mártom bele egy pillanatra, és máris teszem a jénaiba. Ennek a mennyiségnek pont elégnek kell lenni!)
  5. Ha egy sor piskóta benne van a jénaiban, bekenjük a krémmel. Úgy kell elosztani a krémet, hogy minden sor piskótára kerüljön. (Én az utolsóra is szoktam kenni egy vékony réteget a tejszín alá.)
  6. Ha már a tejszínt is szépen eligazítottuk, beszórjukkakaóval. Itt lehet különböző mintát is készíteni, ha van kedvünk és időnk (nekem most nem volt).
  7. Betesszük a hűtőbe egy napra, de legalább jó pár órára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül

Semmi különös oka nem volt, csak volt fél kg mascarponém a húgomtól, és rég ettünk tiramisut. Viszont a meleg miatt nem akartam tojással, így gondoltam, jó lesz így is. Nem tévedtem.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Citromisu

Tiramisu, a legismertebb, legjobb olasz sütikülönlegesség, mely citrommal készítve a legüdítőbb változat. Nemcsak nyáron, bármely évszakban elkészíthető!

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!