r
Nosalty Logó

Tiramisu horlillus konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tiramisu horlillus konyhájából
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 653 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 2609 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 292 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    46.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 653 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    186.3 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    848 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1038 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.5 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    717 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    525 mg
  • Retinol - A vitamin:
    702 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    666 micro
Összesen 2609 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 292 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Készítsük elő a kávét: főzzünk le egy adag jó erős kávét, majd keverjük össze egy kisebb tálban 2 evőkanál rumaromával, 2 tk vanília aromával és 1 evőkanál cukorral.
  2. Készítsük el a tölteléket: adjunk hozzá a tojássárgákhoz 2 evőkanál rumaromát és 3 evőkanál cukrot (lehet nád vagy barna is, picit színezni fogja, de úgy is tökéletes), majd vízgőz felett verjük fel (kb. 5-8 percet igényel), akár kézzel, akár gépi habverővel.
  3. A felvert keverékhez adjuk hozzá a szobahőmérsékletű mascarponét, és addig verjük, amíg krémes állagú nem lesz. Ezt inkább géppel javasolt.
  4. Verjük fel a habtejszínt (de használhatjuk a 3 tojásfehérjét is, ha nem zavar, hogy nyersen kerül a süteménybe, ilyenkor érdemes minél frissebbet, jobb minőségűt beszerezni), majd óvatosan és fokozatosan forgassuk bele a mascarponés masszába.
  5. Rakjuk össze a süteményt: ehhez vegyünk egy kb. 23 cm hosszú tálat, jénait. A babapiskótákat picit mártsuk bele a legelején elkészített kávés folyadékba (elég csak a felét, nehogy túlságosan elázzon), és kezdjük el a tál aljába egymás mellé rakosgatni. Ha kibéleltük az alját (kb. 6-7 fér egymás mellé, lehet, hogy le is kell törni belőle, hogy méretben stimmeljen), jöhet rá a mascarponés masszából egy adag. Ezt szépen simítsuk el, majd ismét a kávéba mártott babapiskóta réteg jön, amit újra a massza követ.
  6. Nekem 3 réteget sikerült csinálnom ebből a mennyiségből, tehát 3 réteg babapiskóta és arra 3 réteg massza. Ha van kéznél keserű csokoládé, reszeljük meg a tetejét, sőt, akár minden masszaréteg után reszelhetünk rá. Ezt kakaópor is nyugodtan helyettesítheti.
  7. Fontos, hogy összeálljon a süti, minimum 6 órára, de ha lehet, egy éjszakára tegyük hűtőbe (ha tudjuk, légmentesen zárjuk le, akár alufóliával), és ott is tároljuk, amíg el nem fogy. Érdemes azért 2 napon belül elfogyasztani, de azt hiszem, ezzel nem lehet gond! Jó étvágyat hozzá ;)
  8. Megjegyzés: rumaroma helyett rumot, brandyt vagy más likőrt is használhatunk, sőt el is hagyhatjuk. A masszát picit színezik, de a képből látszik, hogy így is szép világossárga lesz.
  • Tepsi mérete: 23
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 3473
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept alapja a kedvenc amerikai sütő-főző párosomtól származik, 1-2 kisebb változtatással, hogy saját magam egyéniségére szabjam. Tényleg pofonegyszerű és egyben ellenállhatatlan, gyorsan kész, de nálunk gyorsan el is fogy! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...