Tiramisu horlillus konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
30g feketekávé3 kcal
-
15g rumaroma0 kcal
-
3g vaníliaaroma0 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
63g mascarpone253 kcal
-
44g habtejszín128 kcal
-
35g babapiskóta132 kcal
-
8g étcsokoládé41 kcal
Összesen
653
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
120g feketekávé11 kcal
-
60g rumaroma0 kcal
-
10g vaníliaaroma0 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
175g habtejszín511 kcal
-
140g babapiskóta526 kcal
-
30g étcsokoládé164 kcal
Összesen
2609
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
13.4g feketekávé1 kcal
-
6.7g rumaroma0 kcal
-
1.1g vaníliaaroma0 kcal
-
6.7g tojássárgája22 kcal
-
5.6g cukor22 kcal
-
27.9g mascarpone113 kcal
-
19.6g habtejszín57 kcal
-
15.6g babapiskóta59 kcal
-
3.4g étcsokoládé18 kcal
Összesen
292
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 46.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 212 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 259.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.4 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 179 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 131 mg
-
Retinol - A vitamin: 176 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 166 micro
Összesen
653
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.6 g
Zsír
-
Összesen 186.3 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 848 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1038 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 218 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 155 mg
-
Foszfor 411 mg
-
Nátrium 211 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 185.5 g
-
Cukor 124 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 260.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 717 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 171 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 525 mg
-
Retinol - A vitamin: 702 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 166 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 666 micro
Összesen
2609
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 20.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 116 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
292
kcal
Hozzávalók
-
2 teáskanál vaníliaaroma
-
3 db tojássárgája
-
250 g mascarpone
-
175 ml habtejszín
-
30 g étcsokoládé
Elkészítés
- Készítsük elő a kávét: főzzünk le egy adag jó erős kávét, majd keverjük össze egy kisebb tálban 2 evőkanál rumaromával, 2 tk vanília aromával és 1 evőkanál cukorral.
- Készítsük el a tölteléket: adjunk hozzá a tojássárgákhoz 2 evőkanál rumaromát és 3 evőkanál cukrot (lehet nád vagy barna is, picit színezni fogja, de úgy is tökéletes), majd vízgőz felett verjük fel (kb. 5-8 percet igényel), akár kézzel, akár gépi habverővel.
- A felvert keverékhez adjuk hozzá a szobahőmérsékletű mascarponét, és addig verjük, amíg krémes állagú nem lesz. Ezt inkább géppel javasolt.
- Verjük fel a habtejszínt (de használhatjuk a 3 tojásfehérjét is, ha nem zavar, hogy nyersen kerül a süteménybe, ilyenkor érdemes minél frissebbet, jobb minőségűt beszerezni), majd óvatosan és fokozatosan forgassuk bele a mascarponés masszába.
- Rakjuk össze a süteményt: ehhez vegyünk egy kb. 23 cm hosszú tálat, jénait. A babapiskótákat picit mártsuk bele a legelején elkészített kávés folyadékba (elég csak a felét, nehogy túlságosan elázzon), és kezdjük el a tál aljába egymás mellé rakosgatni. Ha kibéleltük az alját (kb. 6-7 fér egymás mellé, lehet, hogy le is kell törni belőle, hogy méretben stimmeljen), jöhet rá a mascarponés masszából egy adag. Ezt szépen simítsuk el, majd ismét a kávéba mártott babapiskóta réteg jön, amit újra a massza követ.
- Nekem 3 réteget sikerült csinálnom ebből a mennyiségből, tehát 3 réteg babapiskóta és arra 3 réteg massza. Ha van kéznél keserű csokoládé, reszeljük meg a tetejét, sőt, akár minden masszaréteg után reszelhetünk rá. Ezt kakaópor is nyugodtan helyettesítheti.
- Fontos, hogy összeálljon a süti, minimum 6 órára, de ha lehet, egy éjszakára tegyük hűtőbe (ha tudjuk, légmentesen zárjuk le, akár alufóliával), és ott is tároljuk, amíg el nem fogy. Érdemes azért 2 napon belül elfogyasztani, de azt hiszem, ezzel nem lehet gond! Jó étvágyat hozzá ;)
- Megjegyzés: rumaroma helyett rumot, brandyt vagy más likőrt is használhatunk, sőt el is hagyhatjuk. A masszát picit színezik, de a képből látszik, hogy így is szép világossárga lesz.
- Tepsi mérete: 23
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 3473
- Feltöltés dátuma: 2014. október 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A recept alapja a kedvenc amerikai sütő-főző párosomtól származik, 1-2 kisebb változtatással, hogy saját magam egyéniségére szabjam. Tényleg pofonegyszerű és egyben ellenállhatatlan, gyorsan kész, de nálunk gyorsan el is fogy! :)