Tiramisù házi babapiskótával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Pancsika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 21% Zsír
Babapiskóta
-
28g tojás35 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
2g vaj12 kcal
Tiramisù krém
-
42g mascarpone168 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
42g habtejszín122 kcal
-
0 kcal
Kávészirup
-
25g feketekávé2 kcal
-
2g likőr5 kcal
Tiramisù összeállítása
Összesen
535
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 21% Zsír
Babapiskóta
-
330g tojás415 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
20g vaj143 kcal
Tiramisù krém
-
500g mascarpone2020 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
0 kcal
Kávészirup
-
300g feketekávé27 kcal
-
20g likőr65 kcal
Tiramisù összeállítása
Összesen
6406
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 21% Zsír
Babapiskóta
-
14.5g tojás18 kcal
-
8.8g cukor34 kcal
-
8.8g finomliszt32 kcal
-
0.9g vaj6 kcal
Tiramisù krém
-
22g mascarpone89 kcal
-
8.8g cukor34 kcal
-
22g habtejszín64 kcal
-
0 kcal
Kávészirup
-
13.2g feketekávé1 kcal
-
0.9g likőr3 kcal
Tiramisù összeállítása
Összesen
281
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 34.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 239.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.2 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 72.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 169 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 167 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
535
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 104.1 g
Zsír
-
Összesen 409 g
-
Telített zsírsav 133 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1690 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2874.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 162 mg
-
Kálcium 556 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 355 mg
-
Foszfor 1132 mg
-
Nátrium 653 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 578.6 g
-
Cukor 420 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 868.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2031 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 353 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 212 micro
-
Kolin: 971 mg
-
Retinol - A vitamin: 2003 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 338 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1497 micro
Összesen
6406
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 18 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 126.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.5 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 38.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
281
kcal
Hozzávalók
Babapiskóta
-
6 db tojás
-
20 dkg cukor
-
20 dkg finomliszt
-
2 dkg vaj
Tiramisù krém
-
50 dkg mascarpone
-
20 dkg cukor
-
5 dl habtejszín
-
2 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
Kávészirup
Tiramisù összeállítása
Elkészítés
Babapiskóta
- Szétválasztjuk a tojásfehérjét a tojássárgájától. A tojásfehérjét 15 dkg cukorral kemény habbá verjük (a cukrot lassan adagoljuk a fehérjéhez).
- A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, majd lassan, óvatosan beleforgatjuk a felvert cukros tojásfehérjét. Keverés közben lassan beleszitáljuk a masszába a lisztet, majd a megolvasztott (és kissé barnásra pirult) vajat, melyet használat előtt langyosra visszahűtünk.
- Sütőpapírral bélelünk egy kb. 30x40 cm-es tepsit, és beleöntjük a tésztát, majd a tetejére porcukrot szitálunk, pár percig állni hagyjuk. Enyhe gőz mellett 160°-on kb. 25-30 perc alatt megsütjük a piskótát.
- Ha kihűlt, akkor piskóta formájú kiszúróval kiszaggatjuk a piskótákat, a leeső tésztadarabokat pedig majd a tiramisù összeállításakor használjuk fel. Azonban a kevert tésztát - állagának köszönhetően - nyomózsákkal is felhasználhatjuk, ekkor babapiskóta formákat nyomunk a sütőlemezre, és porcukrot szitálunk a tetejére, majd picit állni hagyjuk, végül kisütjük az előbb említett módon.
Tiramisù krém
- A szobahőmérsékletű mascarponét kikeverjük 2 dl habtejszínnel és a porcukorral.
- A maradék tejszínt habbá verjük, és óvatosan összedolgozzuk a mascarponés krémmel.
- A kakaóport nem keverjük bele a krémbe, hanem amikor összeállítjuk az édességet, akkor a mascarponés krémre szitáljuk rá.
Kávészirup
- Lefőzünk 3 dl kávét, de nem túl erősre, majd ha langyosra hűlt, akkor belekeverjük a kávélikőrt is (ízlés szerint cukrozhatjuk is, bár én nem szoktam).
Tiramisù összeállítása
- Egy fedővel rendelkező jénai aljára és oldalára teszünk egy réteg piskótát, melyet meglocsolunk a kávésziruppal, majd habzsákból felvisszük rá a krém kb. 1/3 részét, és a kakaópor 1/3 részét rászitáljuk.
- Erre ismét piskóta kerül (itt tudjuk felhasználni fel a leeső darabokat), majd meglocsoljuk a kávésziruppal, végül ismét habzsákból kerül rá a krém (1/3 rész), majd a kakaópor.
- A maradék piskótával befedjük, majd kávésziruppal meglocsoljuk, és habzsákból habcsók formákat nyomunk a tetejére, és a maradék kakaóport rászitáljuk.
- Ezután lefedve hűtőben legalább 12 órát pihentetjük, így az ízek összeérnek, és a piskóta is szépen átitatódik a kávéval és a krémmel.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35x45
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1427
- Feltöltés dátuma: 2020. május 04.
Ajánló
Tetejét még tejszínhabbal dekorálhatom (bár az már nekünk túl tömény:)). Ez a tojásmentes változat hűtőben tárolva több napig is fogyasztható.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Pancsika
101 recept
Olaszországban tanultam a klasszikus Tiramisù receptjét, de mivel nagyobb adagot szoktam készíteni, így kellett egy olyan változat, ami tojás nélküli krémmel készül, viszont így extrája a házi készítésű babapiskóta lesz.