r
Nosalty Logó

Tiramisù házi babapiskótával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pancsika
Tiramisù házi babapiskótával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Babapiskóta

Tiramisù krém

Kávészirup

Tiramisù összeállítása

Összesen 535 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Babapiskóta

Tiramisù krém

Kávészirup

Tiramisù összeállítása

Összesen 6406 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Babapiskóta

Tiramisù krém

Kávészirup

Tiramisù összeállítása

Összesen 281 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 535 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.1 g

Zsír

  • Összesen
    409 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2874.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    556 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    1132 mg
  • Nátrium
    653 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    578.6 g
  • Cukor
    420 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    868.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2031 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    971 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2003 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1497 micro
Összesen 6406 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 281 kcal

Hozzávalók

Babapiskóta

Tiramisù krém

Kávészirup

Tiramisù összeállítása

Elkészítés

Babapiskóta

  1. Szétválasztjuk a tojásfehérjét a tojássárgájától. A tojásfehérjét 15 dkg cukorral kemény habbá verjük (a cukrot lassan adagoljuk a fehérjéhez).
  2. A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, majd lassan, óvatosan beleforgatjuk a felvert cukros tojásfehérjét. Keverés közben lassan beleszitáljuk a masszába a lisztet, majd a megolvasztott (és kissé barnásra pirult) vajat, melyet használat előtt langyosra visszahűtünk.
  3. Sütőpapírral bélelünk egy kb. 30x40 cm-es tepsit, és beleöntjük a tésztát, majd a tetejére porcukrot szitálunk, pár percig állni hagyjuk. Enyhe gőz mellett 160°-on kb. 25-30 perc alatt megsütjük a piskótát.
  4. Ha kihűlt, akkor piskóta formájú kiszúróval kiszaggatjuk a piskótákat, a leeső tésztadarabokat pedig majd a tiramisù összeállításakor használjuk fel. Azonban a kevert tésztát - állagának köszönhetően - nyomózsákkal is felhasználhatjuk, ekkor babapiskóta formákat nyomunk a sütőlemezre, és porcukrot szitálunk a tetejére, majd picit állni hagyjuk, végül kisütjük az előbb említett módon.

Tiramisù krém

  1. A szobahőmérsékletű mascarponét kikeverjük 2 dl habtejszínnel és a porcukorral.
  2. A maradék tejszínt habbá verjük, és óvatosan összedolgozzuk a mascarponés krémmel.
  3. A kakaóport nem keverjük bele a krémbe, hanem amikor összeállítjuk az édességet, akkor a mascarponés krémre szitáljuk rá.

Kávészirup

  1. Lefőzünk 3 dl kávét, de nem túl erősre, majd ha langyosra hűlt, akkor belekeverjük a kávélikőrt is (ízlés szerint cukrozhatjuk is, bár én nem szoktam).

Tiramisù összeállítása

  1. Egy fedővel rendelkező jénai aljára és oldalára teszünk egy réteg piskótát, melyet meglocsolunk a kávésziruppal, majd habzsákból felvisszük rá a krém kb. 1/3 részét, és a kakaópor 1/3 részét rászitáljuk.
  2. Erre ismét piskóta kerül (itt tudjuk felhasználni fel a leeső darabokat), majd meglocsoljuk a kávésziruppal, végül ismét habzsákból kerül rá a krém (1/3 rész), majd a kakaópor.
  3. A maradék piskótával befedjük, majd kávésziruppal meglocsoljuk, és habzsákból habcsók formákat nyomunk a tetejére, és a maradék kakaóport rászitáljuk.
  4. Ezután lefedve hűtőben legalább 12 órát pihentetjük, így az ízek összeérnek, és a piskóta is szépen átitatódik a kávéval és a krémmel.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x45
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1427
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 04.

Ajánló

Tetejét még tejszínhabbal dekorálhatom (bár az már nekünk túl tömény:)). Ez a tojásmentes változat hűtőben tárolva több napig is fogyasztható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tiramisù házi babapiskótával
Pancsika 101 recept

Olaszországban tanultam a klasszikus Tiramisù receptjét, de mivel nagyobb adagot szoktam készíteni, így kellett egy olyan változat, ami tojás nélküli krémmel készül, viszont így extrája a házi készítésű babapiskóta lesz.

Hozzávalók

Babapiskóta

Tiramisù krém

Kávészirup

Tiramisù összeállítása

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...