r
Nosalty Logó

Tiramisu FoodieNita konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
FoodieNita
Tiramisu FoodieNita konyhájából
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A krémhez:

Az összeállításhoz:

Összesen 655 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A krémhez:

Az összeállításhoz:

Összesen 3932 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A krémhez:

Az összeállításhoz:

Összesen 307 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 655 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.9 g

Zsír

  • Összesen
    231.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1082.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    473 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    362.6 g
  • Cukor
    263 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    569 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    974 micro
Összesen 3932 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 307 kcal

Hozzávalók

A krémhez:

Az összeállításhoz:

Elkészítés

A krémhez:

  1. A tojásokat válasszuk szét. A fehérjéket egy csipet sóval és cukorral verjük kemény habbá. Tegyük félre.
  2. A sárgájákat forró vízgőz fölött keverjük fehéredésig a cukorral, majd vegyük le, és hagyjuk visszahűlni. Ha újra szobahőmérsékletű, keverjük simára a mascarponéval, majd az egészbe forgassuk bele a fehérjehabot. Ha nagyon folyós állagú a krém, csak akkor tegyünk hozzá zselatinfixet egy kis vízzel felhígítva!
  3. A krémet pihentessük hűtőben az összeállításig.

Az összeállításhoz:

  1. Egy üvegtál aljára rétegezzünk egy keveset a krémből.
  2. A vízből, tejből, cukorból, kávéból és a kakaópor feléből főzzünk kávét, és ebbe mártsuk a babapiskótákat.
  3. A krém tetejére rakjuk a megpuhult piskótákat, majd erre is rakjunk egy újabb adag krémet.
  4. Így folytassuk a rétegezést, míg már azt látjuk, hogy a krémből egy rétegre elegendő maradt. Ez lesz az utolsó rétegünk.
  5. A krém utolsó adagját is öntsük a babapiskótákra, és ennek a tetejére szitáljuk a kakaópor maradékát.
  6. A kész süteményt tegyük hűtőbe, míg meg nem szilárdul kissé, és fogyasztásig tároljuk is ott!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3747
  • Feltöltés dátuma: 2018. október 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
FoodieNita 4 recept

Ez a tiramisu recept sok-sok kísérletezés, tojás és mascarpone áldozatával tökéletesült. Mégis úgy gondolom, megérte a sok próbálgatás, mert ez a végeleges verzió tényleg a legfinomabb ;)

Hozzávalók

A krémhez:

Az összeállításhoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...