r
Nosalty Logó

Tiramisu ahogy Timy készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tiramisu ahogy Timy készíti
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1074 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 4297 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 260 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    74.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 1074 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    299.5 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    617 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1800.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    451 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    320.1 g
  • Cukor
    186 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    636.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    787 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    775 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    497 micro
Összesen 4297 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kb. 4 dl erős feketekávét főzünk, melyet kistányérba öntünk, és hagyunk kihűlni.
  2. A tojásfehérjét habbá verjük.
  3. A habtejszínt fél evőkanál porcukorral, 1 cs vaníliás cukorral, valamint 2 habfixálóval habbá verünk.
  4. A tojások sárgáját a mascarpone-val, 3 evőkanál porcukorral, 2 cs vaníliás cukorral és 1 habfixálóval habbá verjük. (De óvatosan, mert ha túl sokáig verjük, akkor összeesik a mascarpone!)
  5. A felvert tojásfehérjét, a tejszínhabot és a mascarpone-t, valamint a tejfölt óvatosan összekeverjük.
  6. A babapiskótát 3 részre osztjuk. Az első részét egy pillanatra kávéba mártjuk, és sorba rakjuk az edény alján. (Az edény lehet tortaforma, őzgerinc vagy akár egy magas falú műanyag doboz is.)
  7. A babapiskótára rákenjük a mascarpone-s krém felét.
  8. Majd a babapiskóta második részét ismét kávéba mártjuk, és sorba rakjuk a krém tetejére.
  9. Erre rákenjük a mascarpone-s krém másik felét.
  10. Majd a megmaradt babapiskótákat ismét kávéba mártjuk, és sorba rakjuk a krém tetején.
  11. Az elkészült tiramisut 1 napig hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek, és a babapiskóta rendesen megpuhuljon.
  12. Kakaóporral csak másnap szórjuk meg a tetejét, hogy ne olvadjon rá a kakaó.
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11885
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én a tiramisuhoz egy 27x20-as műanyag dobozt szoktam használni, de bármilyen forma megteszi. A hagyományos tiramisuban természetesen nincs tejföl, mivel azonban a mascarpone és a tejszínhab külön-külön is igen  nehéz étel, édesség, (hát még együtt) én tejföllel próbálom lazítani a krémet. Nekünk bevállt! 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...