r
Nosalty Logó

Texasi fűszeres sertésoldalas

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Texasi fűszeres sertésoldalas
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

920
Kalória
33.6g
Fehérje
78.5g
Szénhidrátok
49.4g
Zsír
230.3g
Víz
168g
Koleszterin
1.2g
Rost
73.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 920 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4598 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    49.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    720.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.5 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    230.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    191 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    513 micro
  • β-crypt
    103 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 920 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.1 g

Zsír

  • Összesen
    247.2 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    840 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3603.1 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    1641 mg
  • Nátrium
    1049 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    392.4 g
  • Cukor
    366 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    1151.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    956 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    679 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    2567 micro
  • β-crypt
    515 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1548 micro
Összesen 4598 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 185 kcal

Elkészítés

  1. Az oldalasról, ha nagyon zsíros, vágjuk le a kövér részeket. Irdaljuk be átlósan, majd keresztben mindkét oldalon.
  2. Vegyünk elő egy tálat, és készítsük el a pácot. Az egész köménymagot és koriandert pirítsuk meg egy serpenyőben, majd mozsárral törjük össze. Természetesen használhatunk őröltet is, bár akkor nem lesz annyira intenzív az íze. Ezután tegyük bele a többi alapanyagot: barna cukor, pirospaprika, csípős paprikakrém, chili, tabasco szósz, felszeletelt vöröshagyma, apróra vágott fokhagyma, lereszelt gyömbérvalamint a kakukkfűés a babérlevél.Öntsük hozzá a sört és a bort,majd keverjük össze.
  3. A sertésoldalas mindkét oldalátjól sózzuk,borsozzuk meg. Ügyeljünk arra, hogy bedörzsöljük az irdalásokba is.
  4. Tegyük az oldalast a tepsibe, majd öntsük rá a páclét és a mézet,majd jól dörzsöljük bele a húsba.
  5. Takarjuk le alufóliával, és tegyük a hűtőbe 3-48 óráig. Érdemes néha megfordítani a húst a tepsiben, hogy jobban átjárja a pác.
  6. Sütés előtt fordítsuk a húsos részével lefelé az oldalast, majd 150 fokon süssük két órán át, vagy amíg meg nem puhul. Ezután vegyük le az alufóliát, és fordítsuk meg a húst. Tegyük vissza a sütőbe, és 200 fokon süssük még fél órát. De vigyázzunk, ne égjen meg a teteje.
  7. Ha kész picit pihentessük, majd lehet felvágni és tálalni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: sörös
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Sütés hőfoka: 150 °C

Igaz kicsit sok minden kell a páchoz, de garantáltan megéri a fáradtságot. Én grillzöldséggel tálaltam, amihez sütés közben tettem néha egy kicsit a hús páclevéből is. Jó étvágyat : )

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Krémes tejszínes pulykaragu

A tejszínes pulykaragu egyszerűen elkészíthető, így ideális egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához. Rövid idő alatt tápláló, ízletes fogás kerülhet az asztalra, amihez elegendő ...

Hering András

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Sárközi Ákos nem tétlenkedik: újabb projektek vannak kilátásban

Sárközi Ákos újabb és újabb projektekbe vág bele, és van, ami még számára is teljes újdonság. A Konyhafőnök után rengeteg szeretetet kapott az emberektől, ez is segített átvészelni neki ezt az időszakot. Az NLC készített interjút vele, lássuk, hogy érzi most magát a bőrében a sztárséf!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!