r
Nosalty Logó

Texasi fűszeres sertésoldalas

NS
Texasi fűszeres sertésoldalas
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

920
Kalória
33.6g
Fehérje
78.5g
Szénhidrát
49.4g
Zsír
230.3g
Víz
168g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
73.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 920 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4598 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    49.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    720.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    78.5 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    230.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    191 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    513 micro
  • β-crypt
    103 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 920 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.1 g

Zsír

  • Összesen
    247.2 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    840 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3603.1 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    1641 mg
  • Nátrium
    1049 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    392.4 g
  • Cukor
    366 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    1151.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    956 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    679 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    2567 micro
  • β-crypt
    515 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1548 micro
Összesen 4598 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 185 kcal

Elkészítés

  1. Az oldalasról, ha nagyon zsíros, vágjuk le a kövér részeket. Irdaljuk be átlósan, majd keresztben mindkét oldalon.
  2. Vegyünk elő egy tálat, és készítsük el a pácot. Az egész köménymagot és koriandert pirítsuk meg egy serpenyőben, majd mozsárral törjük össze. Természetesen használhatunk őröltet is, bár akkor nem lesz annyira intenzív az íze. Ezután tegyük bele a többi alapanyagot: barna cukor, pirospaprika, csípős paprikakrém, chili, tabasco szósz, felszeletelt vöröshagyma, apróra vágott fokhagyma, lereszelt gyömbérvalamint a kakukkfűés a babérlevél.Öntsük hozzá a sört és a bort,majd keverjük össze.
  3. A sertésoldalas mindkét oldalátjól sózzuk,borsozzuk meg. Ügyeljünk arra, hogy bedörzsöljük az irdalásokba is.
  4. Tegyük az oldalast a tepsibe, majd öntsük rá a páclét és a mézet,majd jól dörzsöljük bele a húsba.
  5. Takarjuk le alufóliával, és tegyük a hűtőbe 3-48 óráig. Érdemes néha megfordítani a húst a tepsiben, hogy jobban átjárja a pác.
  6. Sütés előtt fordítsuk a húsos részével lefelé az oldalast, majd 150 fokon süssük két órán át, vagy amíg meg nem puhul. Ezután vegyük le az alufóliát, és fordítsuk meg a húst. Tegyük vissza a sütőbe, és 200 fokon süssük még fél órát. De vigyázzunk, ne égjen meg a teteje.
  7. Ha kész picit pihentessük, majd lehet felvágni és tálalni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 120 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C

Igaz kicsit sok minden kell a páchoz, de garantáltan megéri a fáradtságot. Én grillzöldséggel tálaltam, amihez sütés közben tettem néha egy kicsit a hús páclevéből is. Jó étvágyat : )

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...