r
Nosalty Logó

Tex-Mex csirkesaláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Boribon
Tex-Mex csirkesaláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 560 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1118 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    42.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1065 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    519 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    354.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    1774 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    1312 micro
  • Lut-zea
    2033 micro
Összesen 560 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    84.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2130 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    450 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    1037 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    708.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    489 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    707 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    136 micro
  • β-karotin
    3547 micro
  • β-crypt
    135 micro
  • Likopin
    2624 micro
  • Lut-zea
    4066 micro
Összesen 1118 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    237 micro
  • Lut-zea
    367 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét megtisztítjuk a nem odavaló részektől, és csíkokra vágjuk. Sózzuk, és összekeverjük 1 ek olívaolajjal, őrölt római köménnyel, chiliporral és egycsipet barna cukorral. Ha van idő, állni hagyjuk a hűtőben.
  2. Egy serpenyőt felforrósítunk a legmagasabb hőfokon. Beleöntjük a csirkét úgy, hogy csak egy rétegben legyen, és kevergetve/rázogatva gyorsan megpirítjuk minden oldalon. Ha kész, félretesszük egy kis tálban.
  3. A maradék 2 ek olajból, a lime reszelt héjából és levéből, köményből és 1-2 csepp Tabascoból öntetet készítünk egy kézi habverő segítségével. Tabasco helyett használhatunk chiliport is. Enyhén sózzuk.
  4. Egy salátás tálban óvatosan összekeverjük az öntettel a leveleket, a félbe/negyedbe vágott paradicsomot, a karikázott hagymát (zölddel együtt), szeletelt avokádót, a babot és a kukoricát és az apróra vágott koriander leveleket.
  5. Szétosztjuk a tányérokon, rátesszük a csirkekockákat, és még rácsöpögethetünk egy kis öntetet.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 319
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 30287
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 19.

Ajánló

Egy pohár könnyed fehérborral (nálam most pl. Pinot Grigio) nagyon kellemes nyáresti vacsora, de előételnek is kiváló.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tex-Mex csirkesaláta
Boribon 21 recept

A recept eredeti neve dél-nyugati saláta, ami az USA dél-nyugati államaira utal Texastól Kaliforniáig. Itt a konyhán erősen érződik a mexikói hatás, hiszen egy időben Mexikóhoz tartoztak. Részben a hozzávalókban, pl. fekete bab, kukorica, avokádó, részben pedig a fűszerezésen: kömény, chili, lime és koriander levél. A végeredmény egy csodás íz- és színkavalkád, ezért szeretem én annyira a mexikói konyhát. A hozzávalók mennyisége -mint minden salátánál- csak hozzávetőleges, ízlés szerint változtatható. A mennyiség attól is függ, hogy főételként vagy előételként tálaljuk. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...