r
Nosalty Logó

Tésztatorta minden jóval

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Tésztatorta minden jóval
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Besamel

Sajtok

Egyéb finomságok a töltelékbe

Tészta

459
Kalória
20g
Fehérje
50.4g
Szénhidrátok
19.3g
Zsír
47.6g
Víz
23.5g
Koleszterin
4.2g
Rost
7.2g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Besamel

Sajtok

Egyéb finomságok a töltelékbe

Tészta

Összesen 459 kcal
  • 15% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Besamel

Sajtok

Egyéb finomságok a töltelékbe

Tészta

Összesen 3658 kcal
  • 15% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Besamel

Sajtok

Egyéb finomságok a töltelékbe

Tészta

Összesen 217 kcal
  • 15% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    893.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3903 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 459 kcal
  • 15% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.7 g

Zsír

  • Összesen
    154.4 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7145.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    288 mg
  • Kálcium
    1803 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    514 mg
  • Foszfor
    1916 mg
  • Nátrium
    2575 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.5 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    380.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    776 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1093 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    578 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    2238 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    31220 micro
  • Lut-zea
    1420 micro
Összesen 3658 kcal
  • 15% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1856 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 217 kcal

Elkészítés

Besamel

  1. A vajat felolvasztjuk, felhevítjük, beleszórjuk a lisztet, és addig kevergetjük, míg a liszt átsül, nem lesz nyers íze, a rántás összeáll. Közben fűszerezzük.
  2. A tejet kisebb adagokban adjuk hozzá -folyamatos habverővel való kevergetés mellett- míg krémes állagú nem lesz.

Sajtok

  1. Az ementáli és a füstölt sajtot lereszeljük, és a mascarponéval együtt a meleg besamel mártásba keverjük.

Egyéb finomságok a töltelékbe

  1. Az aszalt paradicsomot és az articsókát csíkokra vágjuk, hozzáadjuk a sajtos masszához a fűszernövények leveleivel együtt.

Tészta

  1. A tésztát bő, sós vízben kifőzzük, a csomagoláson lévő főzési időnél 2 perccel kevesebb ideig, majd leszűrjük, és azt is a sajtos, besameles masszába keverjük.
  2. Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát kikenünk vajjal, a tésztás masszát beleöntjük, elegyengetjük.
  3. Tetejére félbevágott koktélparadicsomokat fektetünk, melyre ráreszeljük a parmezánt.
  4. 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 7 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26x26

Volt otthon mindenféle. Ezzel az ebéddel el tudtam használni a hűtőm tartalmát, és egyszerűen isteni volt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

9 selymesen krémes carbonara a klasszikustól a cukkinison át a...

Április 6-án a spagetti carbonara világnapját ünnepeljük! Ez a fantasztikusan selymes, krémes spagetti tésztával készülő fogás hagyományos római étel, amelynek alapja a tészta, tojás, guanciale (szárított sertéshús), pecorino sajt és fekete bors. Nem, nincsen benne tejszín, felejtsük el!

Top Receptek

Duhaj-szelet (Benedek-szelet)

Ha már egyszer van Kati- és Lajcsi-szelet, gondoltam, én is bedobom a nevem a kalapba, pontosabban a rólam elnevezett süteményt. Alternatív neve azért lett duhaj, mert kakaós piskótájában ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!