r
Nosalty Logó

Tésztasaláta prosciutto crudo-val

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Barilla
Tésztasaláta prosciutto crudo-val
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 22% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 579 kcal
  • 22% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2317 kcal
  • 22% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 248 kcal
  • 22% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1496.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    1202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 579 kcal
  • 22% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.1 g

Zsír

  • Összesen
    75.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5987.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    661 mg
  • Nátrium
    4809 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    811 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 2317 kcal
  • 22% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    639.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 248 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A majonézt, a mustárt, az olajat és a borsot egy tálban villával összekeverjük.
  2. A prosciutto sonkát és a vegyes savanyúságot apró darabokra vágjuk.
  3. Hámozzuk meg a citromot, távolítsuk el a fehér részeket is, majd a húsát vágjuk kisebb darabokra.
  4. A tésztát enyhén sós vízben főzzük meg a dobozon található utasítások szerint, majd a főzési idő letelte után, folyó hideg víz alatt öblítsük és hűtsük le.
  5. A tésztát keverjük össze az előzőleg kikevert szósszal, a sonkával, a citrommal és a savanyúsággal.
  6. Kevés olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3522
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tésztasaláta prosciutto crudo-val
Barilla 60 recept

Olaszországban a prosciutto crudo sonka rengeteg változatával találkozhatunk, mind közül a leghíresebb a pármai , de találunk San Daniele-ből, Toszkánából és még Norcia-ból származókat is. Mindezek a régiós termékek hozzájárulnak ahhoz, hogy Olaszország legyen a hazája ezeknek az érlelt sonkáknak, amelyet valójában már ősidők óta állítanak elő a csizma alakú félszigeten. Minden valószínűség szerint, az etruszkok fedezték fel több, mint kétezer évvel ezelőtt, hogy a sózás és a szárítás segítségével nem csak tartósítani tudják a sonkát, hanem sokkal finomabb is lesz. Ebben az időben ezeket a sonkákat még exportálták Itáliából és leggyakrabban a görög polgárok tányérjára került. www.barilla.hu

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...