Tésztasaláta prosciutto crudo-val
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Barilla
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 22% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
579
kcal
- 22% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
340g farfalle1261 kcal
-
220g prosciutto550 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
33g majonéz177 kcal
-
220g vegyes savanyúság62 kcal
-
85g citrom13 kcal
-
28g olívaolaj248 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2317
kcal
- 22% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
36.3g farfalle135 kcal
-
23.5g prosciutto59 kcal
-
1.1g mustár1 kcal
-
3.5g majonéz19 kcal
-
23.5g vegyes savanyúság7 kcal
-
9.1g citrom1 kcal
-
3g olívaolaj26 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
248
kcal
- 22% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.5 g
Zsír
-
Összesen 18.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1496.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 165 mg
-
Nátrium 1202 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 20.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 203 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
579
kcal
- 22% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 118.1 g
Zsír
-
Összesen 75.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5987.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 218 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 189 mg
-
Foszfor 661 mg
-
Nátrium 4809 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 275.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 82.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 811 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
2317
kcal
- 22% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 639.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 514 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 8.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
248
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A majonézt, a mustárt, az olajat és a borsot egy tálban villával összekeverjük.
- A prosciutto sonkát és a vegyes savanyúságot apró darabokra vágjuk.
- Hámozzuk meg a citromot, távolítsuk el a fehér részeket is, majd a húsát vágjuk kisebb darabokra.
- A tésztát enyhén sós vízben főzzük meg a dobozon található utasítások szerint, majd a főzési idő letelte után, folyó hideg víz alatt öblítsük és hűtsük le.
- A tésztát keverjük össze az előzőleg kikevert szósszal, a sonkával, a citrommal és a savanyúsággal.
- Kevés olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3522
- Feltöltés dátuma: 2013. október 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Barilla
60 recept
Olaszországban a prosciutto crudo sonka rengeteg változatával találkozhatunk, mind közül a leghíresebb a pármai , de találunk San Daniele-ből, Toszkánából és még Norcia-ból származókat is. Mindezek a régiós termékek hozzájárulnak ahhoz, hogy Olaszország legyen a hazája ezeknek az érlelt sonkáknak, amelyet valójában már ősidők óta állítanak elő a csizma alakú félszigeten. Minden valószínűség szerint, az etruszkok fedezték fel több, mint kétezer évvel ezelőtt, hogy a sózás és a szárítás segítségével nem csak tartósítani tudják a sonkát, hanem sokkal finomabb is lesz. Ebben az időben ezeket a sonkákat még exportálták Itáliából és leggyakrabban a görög polgárok tányérjára került. www.barilla.hu