r
Nosalty Logó

Tésztasaláta 3.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
bokine
Tésztasaláta 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 705 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4228 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 235 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1257.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    563 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 705 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.3 g

Zsír

  • Összesen
    201.8 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    477 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7546.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    354 mg
  • Kálcium
    1402 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    1951 mg
  • Nátrium
    3377 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    450.2 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    801 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1073 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1337 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1039 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    256 micro
  • β-crypt
    190 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1151 micro
Összesen 4228 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát olaszosra főzzük (picit kemény legyen, mert a tejföltől megpuhul), leöblítjük és leszűrjük.
  2. A lilahagymát közepes kockákra vágjuk.
  3. A sajtot lereszeljük, a sonkát vékony csíkokra vágjuk.
  4. Egy nagy tálban elkeverjük a majonézt, a tejfölt, a sót, a borsot.
  5. Beletesszük a kukoricát, a lilahagymát, a sonkát és legvégén a főtt tésztát.
  6. Óvatosan összekeverjük, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
  7. Hűtőbe tesszük minimum 2 órára.
  • Elkészítettem: 45 alkalommal
  • Receptkönyvben: 186
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15395
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 12.

Ajánló

A tésztát lehet helyettesíteni kalóriaszegény vagy durum tésztával, a tejfölt pedig joghurttal. Egy kis mustárt is szoktam beletenni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept vecsési Kata barátnőmtől származik. Nála ettünk legelőször tésztasalátát.  Azóta rendszeresen készítek én is sült húsok, sült virsli vagy baconba tekert csirkemáj mellé. A sok tejföl azért kell rá, mert felszívja a tészta.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...